23.2 C
Sibiu
luni, mai 20, 2024

FOTO: Inaugurare cu fast la Casa Artelor din Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Casa Artelor a fost inaugurată, oficial, astăzi, în prezența oficialităților locale, a ministrului Culturii, Raluca Turcan, a președintelui CJ, Daniela Cîmpean, și a partenerilor norvegieni care au contribuit decisiv la implementarea acestui proiect.

Sibienii au avut ocazia să viziteze noua clădire ce va găzdui Centrul de Activități și Resurse Regionale (C.A.R.R), prin care Muzeul ASTRA dezvoltă sustenabil comunități urbane și rurale, precum și expozițiile deschise cu această ocazie.

Publicitate
Foto: Ovidiu Matiu

În plus, meșteșugarii au deschis, în Piața Mică, pe durata desfășurării evenimentului, ateliere prin care sibienii și turiștii au avut ocazia să se familiarizeze cu meșteșugurile tradiționale.

Publicitate

Ciprian Ștefan, directorul Muzeului ASTRA a declarat că inaugurarea Casei Artelor este un eveniment istoric pentru județul Sibiu și marchează 15 ani de colaborare cu partea norvegiană, în ceea ce privește finanțarea unor proiecte ale Muzeului ASTRA. Derulat în parteneriat cu Museene i Sør Trøndelag A/S – MiST (Norvegia) și Future Capital (România), în cadrul programului Ro-Cultura, finanțat prin Granturile SEE și implementat de Unitatea de Management al Proiectului din cadrul Ministerului Culturii, proiectul a avut ca obiectiv principal restaurarea, refuncționalizarea și punerea în valoare a Casei Artelor în vederea îmbunătățirii managementului patrimoniului cultural, consolidării antreprenoriatului cultural și funcționării C.A.R.R.

Publicitate

Totodată, potrivit reprezentanților unității de management din cadrul ministerului Culturii, până în prezent CNM ASTRA a reușit să atragă fonduri în valoare de 9 milioane de euro prin granturile SEE pentru mai multe proiecte culturale derulate de instituția de cultură sibiană.

Foto: Ovidiu Matiu

Raluca Turcan, ministrul Culturii, a declarat că acest proiect este unul de interes național și că meșteșugarii din țară vor beneficia de tot sprijinul Centrul de Activități și Resurse Regionale (C.A.R.R), în condițiile în care programul „Tezaure umane vii” este cea mi bună modalitate de a conserva și de a duce mai departe meșteșugurile tradiționale. O parte dintre meșteșugarii cuprinși în acest program au participat, astăzi, la inaugurarea Casei Artelor.

Foto: Ovidiu Matiu

La rândul său, Daniela Cîmpean, președintele Consiliului Județean Sibiu, a felicitat conducerea CNM ASTRA pentru implementarea acestui proiect, care certifică încă o dată că județul Sibiu investește în cultură.
Oaspeții norvegieni, fie că au reprezentat EEA Funds (sursa de finanțare a proiectului CNM ASTRA), fie că au reprezentat muzeul norvegian sau Ambasada Norvegiei în România, au declarat că acest proiect este unul de interes internațional și este o punte de legătură între cele două țări. Delegația norvegiană a avut o ocazia să se familiarizeze cu meșteșugurile tradiționale românești, dar și să cunoască meșteșugarii înscriși în programul „Tezaure umane vii”.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Mai multe orașe din județul Sibiu vor elibera certificate de naștere și deces electronice

Principalele orașe din județul Sibiu vor elibera, începând din această săptămână, certificate de naștere și deces electronice.începând cu data...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect