22.4 C
Sibiu
duminică, mai 28, 2023

„Şansă pentru Claudia”, o campanie umanitară pe parcursul a 5 săptămâni

Cele mai citite

De luni, 3 Martie 2014 s-a deschis oficial campania „Şansă pentru Claudia”. Este vorba despre o campanie de strângere de fonduri dedicată Claudiei Morariu. Fata suferă de o formă de cancer foarte dură, care a pus-o în situaţia de a lupta pentru viaţa ei. Campania, realizată la iniţiativa foştilor colegi de liceu şi de facultate, prin intermediul Fundaţiei „Hans Lindner”, se desfășoară pe o perioadă de 5 săptămâni. În cadrul campaniei au loc evenimente culturale prin care se urmărește atragerea de fonduri pentru tratamentul Claudiei. Vor fi piese de teatru, concerte ale trupelor cunoscute la nivel local şi spectacole de dans. De asemenea, se va organiza în Sibiu şi un cros în sprijinul Claudiei. 

banner

Primul eveniment din cadrul campaniei este „Citește o carte! – Salvează o viaţă!” și  are loc duminică, 9 martie, de la ora 12:00, la foișorul din Parcul Subarini. Fiecare persoană participantă este invitată să vină cu cartea preferată, din care va parcurge pasaje, care ulterior vor fi dezbătute de ceilalţi. Cititul este una dintre pasiunile Claudiei şi se vrea ca cei ce vor participa la eveniment să înţeleagă faptul că pasiunile făuresc prietenii, şi că prietenii sunt uniţi atunci când există probleme.

Cine este Claudia Morariu

Claudia a terminat Comunicare şi Relaţii Publice şi a făcut masterul în Publicitate şi Brand, la Universitatea „Lucian Blaga”, din Sibiu. Şi–a croit drumul aşa cum a visat, presărând optimism, ambiţie şi perseverenţă şi dorindu–şi o carieră de succes în domeniu. Macazul a fost însă schimbat brutal.  În anul 2009 Claudia s–a îmbolnăvit, iar povestea ei s–a schimbat. A fost diagnosticată cu mela­nom malign, cea mai severă formă de cancer de piele. A fost supusă la o intervenţie chirur­gicală şi a mers, apoi, la con­troale periodice, din trei în trei luni, la Cluj. Totul părea să fie bine. Dar în 2013, în vară, rezultatele nu au fost deloc pozitive, iar Claudia a trebuit să se apuce de şedinţe de radioterapie şi chimioterapie, la care participă şi în prezent. „Atunci am aflat că boala a recidivat şi mi-au apărut metas­taze la ficat, la creier şi în zona ganglionilor la gât. Am început să fac raze şi şedinţe chinuitoare de chimioterapie, timp de nouă luni, dar, din păcate, starea mea de sănă­tate nu s-a îmbunătăţit”, poves­teşte tânăra de 27 de ani. Astăzi, tânăra nu mai luptă să-şi clădească un viitor, așa cum fac tinerii de vârsta ei, ci luptă să trăiască. Preţul vieţii ei este, însă, prea scump. Are nevoie de noi şi de 268.000 de lei. Firul vieţii îi atârnă de un singur nume: Ipilimumab sau, sub denu­mirea comercială, Yervoy. Este un tratament pentru melanom malign de ultimă generaţie, fiind singurul care asigură şanse de supravieţuire în cazul acestei maladii. Pentru patru şedinţe de perfuzie, efectuate din trei în trei săptămâni, Claudia trebuie să plătească 268.000 de lei. Are nevoie de ei toţi, pentru că, odată ce se apucă de tratament, trebuie să îl şi termine. 

Claudia locuieşte cu părinţii, singurul care lucrează fiind tatăl. Mama a ieşit la pensie, iar costurile sunt peste limita veniturilor sale. Le e imposibil să strângă aproximativ 63.000 de euro fără ajutorul nostru.

Cei care doresc să le fie aproape pot face donaţii la RO02VBBU2511SB2596792701 – cont în RON, deschis la Volk­s­bank România, pe numele Claudia Morariu. Cont euro: RO37VBBU2511SB2596791101 pentru donatorii din Româia, iar pentru donatorii din străi­nătate se mai adaugă codul BIC al Băncii  Volksbank: VBBUROBU. Donaţiile de la fir­me, companii sau orga­nizaţii se pot face prin Fundaţia “Hans Lindner”, cod fiscal 9368597, având sediul în Satu Mare, str. Ceahlăului nr. 38. Să ne deschidem sufletul!

 

www.sansapentruclaudia.com

https://www.facebook.com/sansapentruclaudia 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Continuă greva în învățământ. „Guvernul nu a rezolvat cerința esențială”

Greva generală din Educaţie continuă, pentru că, după trei zile de pauză în negocieri, executivul nu a venit cu...
spot_img

Știri pe același subiect