17.4 C
Sibiu
luni, martie 20, 2023

Octombrie vine cu ateliere de actorie, la Biblioteca ASTRA

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Biblioteca ASTRA Sibiu reia, din luna octombrie, atelierele de actorie, menite să ajute la dezvoltarea personală a participanților. Proiectul se adresează tinerilor utilizatori ai Bibliotecii, care doresc să experimenteze noi activități de învățare să își cunoască potențialul de exprimare, relaționare și manifestare personală, să își gestioneze emoțiile, cu ajutorul exercițiilor și tehnicilor specifice artei actorului.

Potrivit organizatorilor, în funcție de categoria de vârstă, cei interesați au posibilitatea de a se înscrie în două grupe: copii (9 – 13 ani) și adolescenți (14 – 18 ani). Într-o grupă sunt 15 locuri disponibile, iar o sesiune durează 60 de minute, participarea la activități fiind gratuită.
Atelierele se desfășoară săptămânal, fiind structurate în două module, fiecare având 16 întâlniri. Primul modul este alcătuit din două părți: în prima parte vor fi abordate tehnici de vorbire, de control emoțional și modalități de lucru în echipă, iar a doua parte propune studiul artei actorului prin intermediul textului dramatic al operei lui I.L. Caragiale. Al doilea modul se axează pe interpretarea unor texte din opera marelui dramaturg englez William Shakespeare.
Fiecare modul se încheie cu un spectacol în care tinerii participanți au prilejul de a-și demonstra abilitățile de interpretare dramatică dobândite pe parcursul activităților, prezența în cadrul atelierelor fiind astfel necesară.
Întregul proiect este organizat din inițiativa bibliotecarilor astriști de la Compartimentul Carte pentru Copii și Tineret, în colaborare cu actorul și muzicianul Lucian Dragotă, colaborator voluntar al BJ ASTRA.
Înscrierile la Atelierele de dezvoltare personală prin actorie se realizează în perioada 23 – 30 septembrie, la sediul central al Bibliotecii ASTRA Sibiu (strada George Barițiu, nr. 7, et. 1), prin completarea unui formular de înscriere. Potrivit organizatorilor, programarea atelierelor (zile, intervale orare) va fi elaborată după finalizarea înscrierilor, în acord cu participanții înscriși și coordonatorul activităților.

banner

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Am dat startul primăverii prin a fi M.A.I. aproape de copilașii din Cisnădie

Prima Campanie de Informare Interactiv-Distractivă "Ziua Serviciilor de Urgență" din anul 2023 a avut astăzi loc la Cisnădie, pentru...
spot_img

Știri pe același subiect