27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Violonistul Michael Barenboim și dirijorul Alessandro Crudele, în cel mai important concert al stagiunii Filarmonicii de Stat Sibiu

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Cel mai important concert al stagiunii Filarmonicii de Stat Sibiu va fi pus în scenă mâine, 19 mai. Protagoniști vor fi, alături de membrii Orchestrei Filarmonicii sibiene, violonistul Michael Barenboim și dirijorul Alessandro Crudele. Evenimentul va debuta la ora 19 la Sala Thalia.
„Pentru noi este o mare bucurie să avem oaspeți atât de importanți! Michael Barenboim și Alessandro Crudele vin cu acest proiect după ce noi l-am gândit și l-am amânat de câteva ori din pricina pandemiei COVID, dar în sfârșit sunt aici! Artiștii cântă pe mari scene europene, mondiale. Ne bucurăm că și-au făcut timp să ajungă și la Sibiu, un oraș despre care au o părere foarte bună”, a spus Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.
Violonistul, pentru a doua oară la Sibiu: „Mi-ar fi plăcut să revin mai repede!”
Violonistul Michael Barenboim se află pentru a doua oară la Sibiu, după ce a concertat în 2019 în orașul de pe Cibin în cadrul Festivalului Internațional „George Enescu”. „Mi-a plăcut foarte mult acel proiect! Mi-ar fi plăcut să revin mai repede, dar, din păcate, a venit pe neașteptate pandemia”, a spus violonistul.
Printre momentele sale importante recente se numără debutul cu Filarmonica din Berlin, mult apreciat de critici, în care a interpretat Concertul pentru vioară al lui Sconberg, sub bagheta lui V. Petrenko. În recitaluri, Michael Barenboim a apărut în locuri precum Royal Albert Hall (PROMS), Wigmore Hall, Barbican Center, Carnegie Hall, Elphilharmonie, Dortmund Konzerthaus ori Sala de Artă Kumho. Regulat, colaborează cu mama sa, pianista Elena Bashkirova, precum și cu artiști ca Franz Helmerson, Julian Steckel, Andras Schiff și alții.
Dirijorul Alessandro Crudele, pentru prima oară la Sibiu
Concertul de mâine de la Sala Thalia va fi dirijat de maestrul Alessandro Crudele, unul dintre cei mai versatili dirijori italieni ai momentului. Acesta se simte legat de România, bunica soției sale provenind de pe aceste meleaguri. „Sunt italian, dar soția mea are legături cu această regiune. Bunica ei vine din această regiune. Îi sunt foarte recunoscător lui Cristian Lupeș pentru invitație, mă simt onorat”, a spus dirijorul.
Printre orchestrele pe care le-a dirijat în ultima perioadă se numără, printre altele, London Philharmonic Orchestra, Israel Symphony Orchestra, Sofia Philharmonic, Filarmonica „George Enescu” și Filarmonica Arturo Toscanini.
În anul 2000, artistul a înființat Orchestra UniMi la Milano, care a crescut considerabil sub îndrumarea sa, devenind una dintre cele mai apreciate orchestre din oraș.
Din 2018 și până în 2022, Crudele a fost dirijor principal invitat al orchestreu simfonice RTS din Belgrad.
Acesta așteaptă, acum, cu nerăbdare, întâlnirea cu publicul sibian. Crudele se află pentru prima oară în Sibiu și spune că violonistul Michael Barenboim îi povestise despre apreciata Orchestră a Filarmonicii de Stat Sibiu. „Sunt muzicieni foarte buni!”, a conchis Crudele.
Unde se găsesc bilete
Publicul va putea asculta, în concertul de mâine de la Sibiu, lucrări de Benjamin Britten și Edward Elgar.
Organizatorii au anunțat că mai sunt puține locuri disponibile, așa că cei care vor să aibă parte de o seară inedită în compania marilor artiști trebuie să se grăbească să își achiziționeze bilete. Un bilet costă 100 de lei, iar elevii, studenții și pensionarii beneficiază de 50% reducere.
Bilete se găsesc pe iabilet.ro sau la Casa de Bilete a Filarmonicii de Stat Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect