Aproape 4 milioane de lei pentru reabilitarea şi modernizarea Şcolii Gimnaziale din Ighişu Nou

banner
banner
banner
banner

Şcoala Gimnazială din satul aaprţinător al Mediaşului, Ighişu Nou, va intra într-un amplu proces de modernizare şi reabilitare.
Proiectul este finanțat din fonduri europene nerambursabile, are o valoare de 3,67 milioane de lei, iar durata de execuţie a lucrărilor este de 14 luni. În cursul zilei de miercuri a fost semnat la sediul municipalităţii medieşene contractul pentru execuţia lucrărilor. Unitatea din Ighişu Nou prezintă pierderi însemnate de căldură la nivelul pereților, tâmplăriei și planșeului peste parter. În acest context sunt necesare măsuri pentru consolidarea și reabilitarea clădirii pentru creșterea eficienței energetice.
Se au în vedere mai multe lucrări printre care se numără refacerea sălilor de clasă, refacerea dotărilor sanitare, spații destinate cadrelor didactice și personalului administrative, spații tehnice, spații de joacă și recreere în curtea școlii. De asemenea, se are în vedere și crearea de grupuri sanitare în interiorul clădirii, precum și consolidarea structurii de rezistență a pereților clădirii. Nu în ultimul rând, va fi montat şi un lift exterior pentru accesul persoanelor cu dizabilități. La Şcoala Gimnazială din Ighişu Nou învaţă 137 de elevi.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anticorpii monoclonali nu sunt eficienți în faţa noilor variante de coronavirus

Tratamentele pe bază de anticorpi monoclonali s-au dovedit ineficiente în faţa noilor variante dominante ale SARS-CoV-2, a avertizat vineri...
spot_img

Știri pe același subiect