Hotărârea și perseverența, aliatele tale în drumul spre succes

banner
banner
banner
banner

Când te simți descurajat, incapabil să dai jos câteva kilograme, să ieși dintr-o relație nepotrivită sau să achiți o datorie, îndreaptă-ți săgeata către adevăratul ideal – cum aș arăta dacă aș avea greutatea ideală? Cum ar fi să am o relație ideală? Dar un cont în bancă fără datorii? Gândește-te la asta și țintește.

banner

 

Nu te gândi la ce renunți – la tortul de frișcă pe care nu îl mai mănânci, la telecomandă și la fotoliul confortabil din care te ridici pentru a face exerciții fizice, la partenerul pe care il părăsești, la pantofii cei atrăgători pe care ai putea să ți-i cumperi dacă nu ai mai depune banii la bancă. 

Imaginează-ți în schimb un trup sănătos și armonios dezvoltat, un partener perfect, belșug financiar sau împlinirea visului pentru care economisești fiecare bănuț. Închipuie-ți sentimentele de mândrie, bucurie, satisfacție, plăcere și de recunoștința pe care le-ai experimenta odată ce îți vei atinge obiectivul.

Hotărârea de a te îndrepta către ceva este mai puternică decât hotărârea de a renunța la ceva. Când țintești către înălțimi, puterea calității de a fi hotărât crește însutit.

 Concentrarea este cheia hotărârii. Să-ți îndrepți atenția în mod constant către țelul dorit este cel mai important lucru pe care poți să-l faci pentru întărirea hotărârii, pentru depășirea greutăților și pentru atingerea succesului. Acesta este secretul supraviețuitorilor, dar și al campionilor.

Pentru dezvoltarea calității de a fi hotărât este bine să îți găsești modele pe lângă care să petreci mai mult timp : un profesor, un sportiv, un membru al familiei, un copil chiar, o persoană care dă dovadă de multă hotărâre în viața de zi cu zi, o persoană a cărei viață să te facă să îți dorești să devii mai bun, care să te inspire și să te îndemne spre noi culmi de putere, voință și hotărâre.  Curând, vei deveni și tu unul dintre cei care îi pot determina pe cei din jur să-și îmbunătățească viața. Secretul împlinirii este o calitate de a fi hotărât puternică. În felul acesta vei fi capabil să înfrunți încercări tot mai grele și mai semnificative, până vei descoperi  că nu există limite pe care să nu le poți depăși.

 

Exerciții pentru dezvoltarea hotărârii

Exercitiul nr.1

Focus pe obiectiv

retrage-te într-un loc relaxant, eliberează-ți mintea de orice stress

alege unul dintre țelurile pe care ți le-ai propus în viața ta și la care ai stabilit déjà pașii de urmat. Imaginează-te la capătul drumului și pune-ți următoarele întrebări –de ce e important acest țel pentru mine, ce aduce bun în viața mea? – ce beneficii voi avea atingând acest țel, ce satisfacții voi câștiga, de ce libertăți voi beneficia, de care nu beneficiez acum? De ce merită să lupt pentru acest țel, poate chiar să muncesc până noaptea târziu, străduindu-mă?

Efectuând acest exercițiu vei câștiga un sentiment de putere și eliberare. Pe parcurs, înaintând către realizarea țelului tău, întâlnind tot felul de dificultăți și momente de încercare, amintirea acestor trăiri te va ajuta să faci față temerilor, frustrărilor, epuizării și dezamăgirilor și să mergi mai departe. Dacă vei putea face asta, vei ști că ești cu adevărat hotărât.

 

Exercitiul nr. 2

Termometrul

Desenează un termometru, împarte-l în 10 părți și colorează cu markerul nivelul de realizare a țelului la care ai ajuns. Măsoară constant progresele – ține-l într-un loc vizibil.

 

Exercițiul nr. 3

 

Împărtășește visul

Spune despre vis unuia dintre prietenii ce reprezintă grupul tău de sprijin și în fiecare săptămână, timp de 10 minute,  pune-l la curent cu ultimele progrese în direcția pe care o vizezi.

 

Exercițiul nr.4

Creează-ți sentimentul pe care l-ai avea într-un moment de succes sau la îndeplinirea obiectivului pe care ți-l dorești. Imaginează-ți că simți deja bucuria, fericirea și  satisfacția deplină. Prin această transpunere, vei reusi sa simți pe deplin beneficiile succesului, ceea ce va reprezenta un puternic stimulent în urmărirea țelului propus.

 

spot_img
 1. E real, trebuie doar sa
  vezi! Acum e timpul sa vezi oferta noastra, pentru ca aici chiar ai
  ocazia de a castiga bani intr-o colaborare convenabila, in confortul casei
  tale, fara stres, fara griji, fara sefi, fara program fix. Totul e pregatit si
  functioneaza! Solicita acum detalii la adresa de
  email: [email protected]

 2. Urgent! Lucru la domiciliu! Oamenii sunt asa de blocati intr-o anumita perspectiva, incat nu pot vedea ceea ce este atat de limpede, deoarece ideile lor, orientate intr-o singura directie, i-au orbit. Aici veti gasi garantat cea mai serioasa oferta de lucru la domiciliu, cu castiguri asigurate prin contract legal de comision! Cereti acum detalii la adresa de email: [email protected] com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Scumpirea alimentelor este tot mai resimțită de est-europeni

Criza rezultată în urma războiului din Ucraina duce la creșteri uriașe de prețuri în majoritatea magazinelor din Europa. Totuși,...
spot_img

Știri pe același subiect