14.1 C
Sibiu
sâmbătă, august 13, 2022

A fost aprobată ordonanța privind reducerea cu 50 de bani a prețului la carburanți

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Guvernul a adoptat, joi, Ordonanţa privind reducerea prețului cu 50 de bani la motorină și benzină. Aceasta intră în vigoare la noapte.

Ordonanţa privind reducerea cu 50 de bani a preţului la carburanţi va intra în vigoare în această noapte şi mă aştept ca în perioada imediat următoare să vedem companii care aplică actul normativ, a declarat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu, la briefingul care a urmat şedinţei de Guvern în care a fost adoptată ordonanţa. Ordonanţa va fi publicată în Monitorul Oficial în această seară și va intra în vigoare mâine.

banner

Potrivit ministrului Energiei, 25 de bani vor fi suportaţi de bugetul de stat, iar 25 de bani va fi o reducere comercială pe care, voluntar, o vor aplica lanţurile de benzinării în cazul în care doresc să obţină şi reducerea de 25 de bani de la bugetul de stat.

„Ordonanţa intră în vigoare în această noapte şi mă aştept ca în perioada imediat următoare să vedem în piaţă companii care aplică această ordonanţă. Să le lăsăm un termen scurt în aşa fel încât sistemele fiscale să poată fi actualizate şi să poată să reflecte aceste modificări”, a subliniat ministrul Energiei.

Purtătorul de cuvânt al guvernului a atras atenţia celor care vor creşte nejustificat preţuile la carburanţi.

„În situația în care vor exista creștere nejustificate în perioada de aplicare a ordonanței, acestea vor fi încadrate la categoria de acțiuni speculative și vor fi sancționate potrivit ordonanței de urgență date în acest sens”, a precizat Dan Cărbunaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Consiliul Concurenței a anunțat scăderi de prețuri la benzină și motorină

Preţurile carburanţilor practicate de marile lanţuri de benzinării au scăzut comparativ cu finele lunii iunie, cu 58 de bani/litru...
spot_img

Știri pe același subiect