25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Acțiunile Romgaz au scăzut în primele ore de tranzacții cu până la 3,8%, după anunțul Fondului Proprietatea

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

sigla romgazAcţiunile Romgaz au scăzut marţi cu până la 3,8% în tranzacţiile perfectate pe bursa de la Bucureşti în primele ore, cotaţia fiind trasă în jos de anunţul Fondului Proprietatea de luni seara privind vânzarea prin plasament accelerat a unui pachet de 3,78% din titlurile companiei de gaze.

Cotaţia Romgaz a coborât marţi până la un minim de 29,3 lei/unitate, în scădere cu 3,77% faţă de închiderea de 30,45 lei/titlu din şedinţa de luni. Preţul acţiunilor şi-a revenit ulterior parţial, schimburile fiind realizate în jurul orei 12:00 la 29,55 lei/unitate, în declin cu 3% comparativ cu ziua anterioară.

„Este similar cu ceea ce s-a întâmplat cu OMV Petrom (SNP) când a anunţat FP că vinde acţiuni ale companiei. Când intră în piaţă o cantitate de acţiuni atât de mare scade preţul. De asemenea, vânzarea se face printr-un plasament privat accelerat, deci va fi un discount faţă de piaţă. Scăderea este conjuncturală şi preţul îşi va reveni probabil în perioada următoare. O revenire depinde însă şi de preţul la care va vinde Fondul Proprietatea”, a declarat pentru MEDIAFAX directorul de operaţiuni al SSIF Estinvest, Marcel Murgoci.

Potrivit Ziarului Financiar, Fondul Proprietatea a anunţat luni seară deschiderea unui plasament privat accelerat pentru vânzarea unui pachet de până la 3,78% din acţiunile Romgaz, valorea participaţiei fiind de 444 milioane lei (100,4 milioane euro) la cotaţia din închiderea şedinţei de luni. Plasamentul accelerat este adresat exclusiv investitorilor calificaţi.

Cele 14.582.000 acţiuni care fac obiectul tranzacţiei reprezintă 37,83% din deţinerea Fondului la Romgaz. Potrivit celor mai recente date disponibile, Fondul Proprietatea deţine 38.542.960 acţiuni la Romgaz, reprezentând 10% din titlurile companiei. Producatorul de gaze naturale este controlat de stat, prin Ministerul Energiei, cu o deţinere de 70%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Încă trei cazuri de variola maimuței au fost descoperite în România

Trei cazuri noi cazuri de variola maimuţei au fost diagnosticate în România, informează joi Ministerul Sănătăţii.Este vorba despre trei...
spot_img

Știri pe același subiect