20.2 C
Sibiu
luni, mai 27, 2024

Romgaz și-a deschis sucursală în Republica Moldova

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Astăzi, 16 mai 2024, a fost înregistrată la Agenția Servicii Publice a Republicii Moldova, în Registrul de Stat al persoanelor juridice, Sucursala Romgaz din Chişinău.

Prin Hotărârea nr. 32/2024, Consiliului de Administrație al Romgaz a aprobat înființarea unei sucursale de furnizare gaze în Republica Moldova și efectuarea demersurilor de înregistrare a acesteia sub denumirea „Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz SA Mediaș – Sucursala Chișinău”.

Publicitate

„Demersul înregistrării Sucursalei Romgaz la Chișinău se înscrie în sfera acțiunilor pe care compania le derulează în scopul extinderii activității de furnizare gaze la nivel regional, obiectiv prevăzut în strategia companiei pentru perioada 2021 – 2030.

Publicitate

Romgaz dorește să contribuie la asigurarea securităţii în aprovizionare cu gaze naturale în Republica Moldova, iar pasul făcut azi asigură premisele atingerii acestui deziderat”, spune Răzvan Popescu, directorul general al Romgaz.

„În perioada imediat următoare, Romgaz va realiza demersurile necesare obținerii licenței de furnizare gaze naturale pe teritoriul Republicii Moldova.

Suntem convinşi că prezenţa Romgaz în Republica Moldova şi tranzacționarea gazelor naturale pe piaţa centralizată din Republica Moldova va contribui eficient la liberalizarea pieţei gazelor naturale din această țară şi la crearea premiselor necesare stabilirii unui preț real în beneficiul consumatorilor”, a precizat Aristotel Jude, directorul general adjunct al operatorului național de gaze naturale.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

ULBS Basketball Team – vicecampioană națională universitară în acest an

Evoluție excelentă a echipei ULBS Basketball Team, încununată cu titlul de vicecampioană națională, după Turneul Final al Campionatului Național...

Știri pe același subiect