19.1 C
Sibiu
joi, septembrie 21, 2023

Salariul minim crește la 3.300 de lei brut de la 1 octombrie

Cele mai citite

Ministrul de Finanţe, Marcel Boloş, a precizat că s-a convenit, în principiu, asupra creşterii salariului minim la 3.300 lei brut, începând cu 1 octombrie.

Acesta a adăugat că, în ceea ce priveşte majorarea salariului minim începând cu 1 ianuarie 2024, rămâne de văzut cum se vor desfășura lucrurile în cadrul coaliţiei și a menționat că nu s-a discutat în coaliţia de guvernare despre o creştere la 3.750 lei brut, de la începutul anului viitor.

banner
banner
banner
banner

În același timp, ministrul de Finanțe a mai adăugat că s-a convenit ca salariul minim în sectorul construcțiilor la 4.500 de lei brut.

De asemenea, Boloș a spus că de la 1 ianuarie ar trebui ca pensiile să crească, conform angajamentului din PNRR.

„Este o discuție agreată în Coaliție. Nu știu să vă spun dacă de la 1 octombrie sau se va găsi o dată ulterioară până la sfârșitul anului.

Aici a existat un consens privind creșterea salariului minim și Coaliția va anunța oficial la momentul potrivit, respectiv de la 3.000 la 3.300 de lei la nivelul economiei în general și o creștere și un salariu minim special pentru sectorul construcții de la 4.000 la 4.500 lei brut lunar.

Net, creșterea salariului minim pe economie este de 83 de lei, măsură cuprinsă în programul de guvernare al Coaliției.

Este o măsură agreată deci cu siguranță se va pune în aplicare, conform termenului care va fi stabilit în Coaliție”, a afirmat Marcel Boloș.

Despre posibilitatea ca salariul minim pe economie să fie de la 1 ianuarie 3.750 lei brut, Marcel Boloș a precizat că nu poate confirma dar nici infirma această informație.

„Este o decizie a Coaliției. Așteptăm momentul oficial pentru a fi anunțată. În planul nostru de măsuri suntem atenți la impactul pe care salariul minim îl are asupra companiilor și economiei.

Și mai avem impozitul pe venit. Avem un impact bugetar consistent de pe urma unei astfel de măsuri, dar trebuie să avem o judecată echilibrată”, a mai declarat Marcel Boloș.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect