fbpx
Acum citesti:
Prefectura vrea să dea vacanță elevilor în perioada summitului UE din Sibiu și să amâne evaluarea națională
Intreg articolul 2 minute de lectura

Prefectura vrea să dea vacanță elevilor în perioada summitului UE din Sibiu și să amâne evaluarea națională

elevi in examen

Școlile din Sibiu ar putea fi închise în perioada Summitului UE din oraș, pentru ca traficul generat de părinți și elevi să nu îngreuneze traficul șefilor de stat și guvern care se vor afla în acea perioadă în oraș.

Prefectura și Inspectoratul Școlar Sibiu au solicitat Ministerului Educației o derogare, pentru o săptămână, mai exact de pe 6 până pe 10 mai, de la cursuri, astfel încât derularea Summitului UE din Sibiu să nu fie afectată de traficul școlar zilnic. Solicitarea ia în calcul recuperarea orelor pierdute în săptămânile următoare, în special în zielele de sâmbătă.

Ministerul urmează să răspundă solicitării, însă există mari probleme legate de calendarul uneor concursuri școlare (olimpiade) și mai ales cel al evaluării pentru clasa a doua, care are loc exact în acele zile.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a II-a (EN II) va avea loc în perioada 7 – 10 mai, în toată țara. Probele scrise la limba româna și limba maternă sunt programate în 7 mai, fiind urmate a doua zi de testele de citire la cele doua discipline.

Proba de matematică este prevazută pentru data de 9 mai, în timp ce proba de limba română (scris și citit) pentru elevii din rândul minorităților naționale se va desfășura în data de 10 mai.

La momentul anunțării posibilei vacanțe neașteptate pentru elevi, profesorii și învățătorii din școli nu erau la curent cu schimbările. Aceștia au spus că așteaptă o informare oficială de la inspectorat, pentru a-și reprograma activitățile școlare.

Summitul UE are loc pe 9 mai, însă este așteptat un trafic sporit în zilele premergătoare, când sunt amenajate spațiile în care se vor derula evenimentele. Vor fi prezente câteva sute de persoane, de la membri ai delegațiilor oficiale, la jurnaliști, pentru cel puțin 2-3 zile.

Introdu cuvintele cheie si apasa Enter.