21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Cadre didactice și cercetători din 23 de țări, la „Săptămâna Internațională” a ULBS

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

La Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, săptămâna următoare nu va fi una obișnuită. Instituția academică organizează, în perioada 23-27 mai, cea de-a opta ediție a „Săptămânii Internaționale”, un proiect ce se va bucura de participarea a 81 de cadre didactice și cercetători din 23 de țări.
În perioada 23-27 mai, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu organizează cea de a VIII-a ediție a „Săptămânii Internaționale” (iWeek). Având ca temă „Multi-versity”, ediția din acest an celebrează diversitatea și complexitatea universităților de pe tot cuprinsul globului, atât sub raportul structurii lor lingvistice, etnice și culturale, cât și din punctul de vedere al interacțiunilor cu societatea în ansamblul ei.
Devenit deja o tradiție în peisajul academic sibian, evenimentul se bucură în acest an de participarea a 81 de cadre didactice și cercetători reprezentând 23 de țări răspândite pe toate continentele (de la SUA, Peru, Olanda și Turcia până la Filipine, Indonezia și Malaysia).
Conform organizatorilor, ediția curentă se află, totuși, în principal sub semnul integrării ULBS în Alianța Universitară FORTHEM – Fostering Outreach within European Regions, Transnational Higher Education and Mobility, una dintre cele 41 de universități europene, care include nouă instituții din nouă țări ale Uniunii.
„În acest sens, evenimentul beneficiază de participarea unor invitați de excepție, precum prof. Georg Krausch (președintele Universității „Johannes Gutenberg” din Mainz, care până în luna septembrie asigură coordonarea proiectului FORTHEM) sau prof. Veronika Bilkova (fostă vicepreședinte a Comisiei de la Veneția și membră a Fundamental Rights Agency a Uniunii Europene)”, arată reprezentanții ULBS.
Deschiderea evenimentului va avea loc luni, 23 mai, la ora 10, în Aula „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte, iar lucrările manifestării se vor desfășura în regim hibrid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect