11.2 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

13 discipline la Titularizare, unde toți candidații au obținut note peste 7

Cele mai citite

Astăzi au fost afișate primele rezultate ale examenului de Titularizare. În județul Sibiu, sunt 13 discipline care au o rată de 100% de promovare, unde candidații au obținut cel puțin nota 7.

Potrivit unui raport al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, este vorba despre disciplinele: Comerț; Construcții; Drept; Economic, Administrativ, Poștă; Educație Fizică și Sport – Antrenori; Educație Socială (Gândire Critică și Drepturile Copilului; Educație Interculturală, Educație pentru o Cetățenie Democratică; Educație Tehnolpgică și Aplicații Practice; Electronică, Automatizări, Telecomunicații; Estetica și Îngrijirea Corpului Omenesc (Maiștri Instructori); Instalații pentru Construcții; Limba latină; Mecanică (Maișri instructori); Terapie Educațională Complexă și Integrată (Educatoare, Învățători, Învățători-Educatori).
În schimb, sunt și discipline care au o astfel de rată de 0%, precum: Turism și Servicii; Psihologie; Sociologie; Economie, Educație Antreprenorială, Economie Aplicată și Economie Socială – educație Economico-financiară; Educație Muzicală Specializată; Alimentație Publică.
Conform IȘJ Sibiu, rata notelor de cel puțin 7  obținute de candidații care au susținut proba scrisă este de 51,3% (locul 6 la nivelul țării), superior în raport cu procentul consemnat în anul 2021 (46,30% – locul 10) și față de cel consemnat în 2019 (40,03%), dar inferior în raport cu procentul consemnat în anul 2020 (62%).
Un candidat (Limba și literatura română, pedagogia preșcolară și metodica desfășurării activităților instructiv-educative în grădinița de copii – educatori limba română) a obținut nota 10 (doi candidați în 2021, șase candidați în 2020 și niciun candidat în 2019), iar 353 de candidați (51,15%) au obținut note între 7 și 9,99 (din 691 de candidați care au depus lucrările pentru evaluare).
De altfel, 218 candidați (31,6%) au obținut note între 5,00 și 6,99.
Din promoția curentă, 37,4% dintre candidați au obținut note de cel puțin 7.
Conform IȘJ Sibiu, o lucrare la disciplina Istorie a fost anulată în centrul de evaluare, candidatul neprimind notă.
Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină la proba scrisă minimum nota 7, iar pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), minimum nota 5.
Repartizarea candidaților pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obținute la proba scrisă, se realizează în ședințe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele școlare în intervalul 29 iulie – 1 august.

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Tragedie: Polițistul local din Cisnădie spulberat de un autoturism a murit

Polițistul local din Cisnădie care a fost rănit grav de un autoturism în timp ce dirija traficul a murit.Polițistul...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect