19.1 C
Sibiu
sâmbătă, aprilie 13, 2024

Doi educatori de 10, la examenul scris de Definitivat

Cele mai citite

Doi educatori au obținut notă maximă la examenul scris de Definitivat. În urma afișării primelor rezultate, județul Sibiu are o rată de promovare de 64,9%, sub media națională, care este 69,17%.

La nivelul județului Sibiu, din cei 181 de candidați ale căror lucrări au foste evaluate, 115 candidați au obținut certificatul de definitivare în învățământ.
„Două cadre didactice de la specialitatea limba română și literatura pentru copii, metodica activitatii instructiv-educative din învățământul preșcolar (învățământ preșcolar în limba română – educator) au obținut nota 10. Contestațiile se depun la sediul centrului de examen de la Colegiul Național ”Octavian Goga” Sibiu sau pot fi transmise online sau pe fax, în zilele de 29 iulie, respectiv 30 iulie, până la ora 12”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.
Rezultatele finale se afișează la „Goga” și pe site-ul oficial, în 4 august.
Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educației și Cercetării, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 69,17%, la nivel național, iar 101 candidați au obținut nota 10. Au fost declarați promovați, înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 4.176 de candidați cu medii între 8 și 10.
Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă.
Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 pentru promovarea examenului.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect