17.3 C
Sibiu
duminică, septembrie 25, 2022

Încă 2.700.000 euro pentru digitalizare la Academia Forţelor Terestre

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu implementează proiectul „DigitalArmyAcademy: Integrarea proceselor educaţionale digitalizate în Academia Forţelor Terestre”. Valoarea acestuia se ridică la peste 2.700.000 Euro (13.417.837,86 lei) și e finanțat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României (PNRR).

banner

Banii obținuți de către Academia Forțelor Terestre vor merge către dezvoltarea unui centru de date și în implementarea de servicii informatice pentru transformarea digitală a proceselor care implică relaţia cu studenţii. Totodată, vor fi modernizate zece laboratoare cu echipamente hardware şi software de ultimă generație, care să permită utilizarea metodelor inovative digitale de predare-învăţare.

„În contextul actual, când tranziţia spre digitalizare trebuie făcută în toate domeniile de activitate, suntem încântaţi să avem oportunitatea de a continua procesul de modernizare a academiei prin implementarea de tehnici şi metode inovative de instruire, respectiv predare și învăţare. O resursă umană cu competenţe digitale corespunzătoare, completată de o infrastructură software şi hardware adecvată ca suport, ne permite formarea şi pregătirea ofițerilor de la baza carierei militare pentru provocările mediului operațional aflat într-o continuă schimbare”, a declarat Gl.bg. prof.univ.dr.ing. Ghiţă Bârsan, rectorul Academiei Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu.

Potrivit Ministerului Educației, proiectele depuse pentru realizarea de investiții în infrastructura digitală și formarea de competențe digitale avansate a 61 de universități de stat și particulare din România vor fi finanțate prin Investiția 16 – Digitalizarea universităților și pregătirea acestora pentru profesiile digitale ale viitorului, din Planul Național pentru Redresare și Reziliență al României (PNRR), valoarea totală solicitată în interiorul acestui apel fiind de 223 milioane euro.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
Ultimele știri

Ministrul Muncii: Contextul economic și social impun o măsură de majorare a salariului minim

Contextul economic şi social impun o măsură de majorare a salariului minim, pentru că în România nu se poate...
spot_img

Știri pe același subiect