21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Numărul cazurilor noi de COVID în școli, în scădere. Opt, raportate în 48 de ore

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Numărul cazurilor noi de COVID în școlile sibiene este în scădere. Potrivit ultimelor date transmise astăzi de Inspectoratul Școlar Județean Sibiu, în ultimele 48 de ore au fost depistate pozitiv opt cazuri, dintre care cinci la elevi și trei la cadre didactice.
IȘJ Sibiu arată că repartiția celor cinci elevi confirmați pozitiv la virusul SARS-CoV-2, pe cicluri de învățământ, este următoarea: trei elevi din ciclul primar de la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, un elev din ciclul gimnazial de la Școala Gimnazială Nr. 25 Sibiu și un elev de liceu de la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth” Mediaș.
În ceea ce privește cele trei cadre didactice infectate cu virusul SARS-CoV-2, ele sunt încadrate la Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș și Școala Gimnazială „Ioan Moraru” Dârlos.
IȘJ Sibiu mai precizează că începutul săptămânii a venit pentru 151 de preșcolari și elevi cu vești bune, pentru că au revenit în sălile de clasă. Este vorba despre elevi de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 29 Sibiu, Liceul Tehnologic „Independența” Sibiu, Școala Gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu, Școala Gimnazială „Regele Ferdinand” Sibiu, Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu, Școala Gimnazială „Hermann Oberth” Mediaș, Liceul Tehnologic Cisnădie, Liceul Teoretic „Gheorghe Lazăr” Avrig, Școala Gimnazială „Georg Daniel Teusch” Agnita, Școala Gimnazială „Lucian Bologa” Marpod și Școala Gimnazială Slimnic.
De asemenea, opt cadre didactice au revenit la catedră, fiind vorba despre profesori de la Colegiul Național „Octavian Goga” Sibiu, Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit Nr. 18 Sibiu, Școala Gimnazială „Regina Maria” Sibiu, Grădinița cu Program Prelungit „Pinocchio” Mediaș, Școala Gimnazial „Hermann Oberth” Mediaș și Școala Gimnazială Avrig.
Cursusi suspendate la o clasă din Dârlos, pentru că profesorii sunt infectați cu COVID
În prezent, în județul Sibiu sunt suspendate, conform noilor precizări din ordinul comun al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cursurile la o clasă de nivel primar de la Școala Gimnazială Nr. 4 Sibiu. „La apariția a 3 cazuri de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2 într-un interval de 7 zile consecutive la nivelul unei clase/grupe de studiu, cursurile cu prezență fizică la nivelul clasei/grupei se suspendă pentru o perioadă de 10 zile începând cu ziua următoare confirmării celui de al treilea caz. Măsura suspendării la nivelul grupei/clasei este dispusă prin decizia consiliului de administrație al unității de învățământ, se arată în ordinul menționat.
Nu în ultimul rând, din cauza cazurilor de infectare sau de contact direct a unor cadre didactice și a imposibilității suplinirii acestora la nivel de unitate de învățământ, cursurile de la o clasă sunt suspendate la Școala Gimnazială „Ioan Moraru” Dârlos.
Potrivit datelor oficiale ale IȘJ Sibiu, de la debutul celui de-al doilea semestru, respectiv din 17 ianuarie, au fost depistate 595 de cazuri COVID la profesori și 2.019 la preșcolari și elevi.
 
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect