17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Schimbare foarte importantă pentru BAC-ul din acest an: Probele orale vor fi echivalate. Se anulează și evaluarea pentru clasa a VI-a

Cele mai citite

Ministerul Educației propune echivalarea competențelor de la Bacalaureat cu mediile obținute de elevi în timpul liceului.

Proiectul pus în dezbatere publică mai prevede și anularea Evaluării Naționale la clasa a VI-a.

banner
banner
banner
banner

Proiectul de ordonanță a fost pus în dezbatere publică vineri după-amiază. În contextul grevei din învățământ, Ministerul Educației propune mai multe modificări, anunță Biziday.

Ministerul anunțase încă de acum trei zile că ia în calcul măsura echivalării notelor, dacă greva nu se încheie până la finalul acestei săptămâni.

”Se prevede ca, pentru anul şcolar 2022 – 2023, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal şi probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educaţiei”, se arată în Nota de fundamentare a OUG supuse dezbaterii publice.

Potrivit proiectului, nu se mai organizează nici evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a. „Prin derogare de la prevederile art. 74 alin.(4) din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, în anul şcolar 2022-2023, evaluarea elevilor prin două probe transdisciplinare: limbă şi comunicare, matematică şi ştiinţe, la finalul clasei a VI-a, nu se organizează”, se arată în proiect.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect