20.2 C
Sibiu
joi, iunie 30, 2022

ULBS, loc onorabil în clasamentul RUR, la nivel național

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a aplicat în 2022 pentru prima dată la clasamentul RUR (Round University Ranking) World University Rankings și s-a plasat pe un loc onorabil la nivel național.
ULBS s-a clasat, la nivel global, pe poziția 921 din cele 1032 de universități care au întrunit standardele pentru a intra în evaluare. La nivel național, scorul obținut plasează ULBS pe locul 11.
Conform metodologiei RUR World University Rankings, direcțiile care stau la baza evaluării universităților sunt predarea (40%), cercetarea (40%), diversitatea internațională (10%) și sustenabilitatea financiară (10%).
„Dacă printre indicatorii luați în considerare la evaluarea predării se regăsesc număr de cadre didactice pe număr de studenți, număr de cadre didactice pe absolvenți ai ciclului de licență, numărul de teze de doctorat susținute pe numărul de cadre didactice etc, în ceea ce privește activitatea de cercetare, RUR World University Rankings se bazează pe indicatori scientometrici rezultați din Web of Science Core Collection’s, Clarivate Analytics, printre care număr de citări pe număr cadre didactice și număr de lucrări pe număr cadre didactice. Diversitatea internațională este cuantificată prin gradul de implicare a universității în procesul educațional și științific global, în timp ce sustenabilitatea financiară reflectă capacitatea financiară a universității de a oferi educație și cercetare de calitate”, au explicat reprezentanții ULBS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO FITS, la jumătatea ediției. Regizorul-coregraf Răzvan Mazilu: „Teatrul se face pentru oameni. E cu oameni, pentru oameni”

A trecut jumătate din această ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, dar emoțiile prin care ne...
spot_img

Știri pe același subiect