18.1 C
Sibiu
marți, februarie 27, 2024

Un profesor emerit al Universității Stanford (SUA) va colabora cu ULBS

Cele mai citite

Franco Moretti este profesor emerit al Universității Stanford (SUA) și va începe colaborarea cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu.

Potrivit informațiilor transmise de ULBS, prezența profesorului Moretti la Sibiu se datorează câștigării unui proiect de cercetare în domeniul studiilor literare, care a primit o finanțare de 1,2 milioane de euro din PNRR.

Franco Moretti este considerat drept cea mai importantă personalitate a studiilor literare internaționale din acest început de secol. De numele său este legată înființarea celebrului Stanford Literary Lab, care a provocat o adevărată revoluție în științele umaniste. Moretti a aplicat instrumentele specifice mediului digital la studiul literaturii, inventând astfel un nou domeniu, digital humanities, care se distinge prin faptul că oferă o abordare bazată mai mult pe date obiective decât pe intuiție și subiectivitate.

Despre colaborarea cu ULBS

Profesorul emerit al Universității Stanford va colabora în următorii doi ani și jumătate cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de director al proiectului METRA (Measuring Tragedy Geographical Diffusion, Comparative Morphology, and Computational Analysis of European Tragic Form).

„Vom lua ca punct de plecare difuziunea tragediei în Europa de Est, pentru a reinterpreta morfologia și istoria tragediei, în ansamblu. Șansa de a lucra cu o echipă tânără de cercetători este cel mai frumos cadou pe care mi-l puteam dori”, a spus Moretti, care va coordona o echipă de peste 20 de cercetători din România, Polonia și Norvegia.

Pe data de joi, 25 ianuarie, și vineri, 26 ianuarie, profesorul Franco Moretti va demara colaborarea sa cu Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu printr-o serie de două conferințe. Aceste evenimente vor avea loc în Aula „Avram Iancu” a Facultății de Litere și Arte. Prima conferință, cu tema „Tragic Form and Civil War”, va începe la ora 17:00, joi, 25 ianuarie, în timp ce a doua conferință, abordând subiectul „Network Semantics”, va începe la ora 10:00, vineri, 26 ianuarie.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Se reiau lucrările la sistemul de canalizare de pe Șoseaua Sibiului din Mediaș. Când vor fi finalizate

În aceste zile, pe Șoseaua Sibiului din Mediaș se reiau lucrările de reabilitare a rețelei de canalizare cuprinse în...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect