11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

A fost realizat primul transplant din lume de rinichi de porc, modificat genetic, la om

Cele mai citite

În Statele Unite a fost realizat primul transplant din lume de rinichi de porc, modificat genetic, la un om.

Pacientul este un bărbat de 62 de ani care a mai beneficiat de un transplant de rinichi, uman, dar acesta a funcționat doar cinci ani.

Operația a avut loc la Massachusetts General Hospital, iar medicii spun că a fost un succes. Organismul pacientului a acceptat transplantul, iar organul funcționează normal.

Dr. Tatsuo Kawai, chirurgul care a efectuat operația, a spus că rinichiul de porc are exact aceeași dimensiune ca un rinichi uman. Este însă vorba de un animal care a fost modificat genetic special pentru a obține organe compatibile pentru transplantul la oameni, scrie Biziday.

“Această procedură de succes anunță o nouă eră în medicină, o eră în care avem potențialul de a elimina bariera aprovizionării cu organe din calea transplantului și de a realiza viziunea noastră că niciun pacient nu va mai muri în așteptarea unui transplant”, a spus dr. Michael Curtis, directorul eGenesis, compania care se ocupă de modificarea genetică a porcilor.

Acesta este al treilea transplant de porc la un om – primele două transplanturi au fost inimi și, deși operațiile au reușit, ambii pacienți au murit la câteva săptămâni după ce au primit organele de animal.

Pacientul de 62 de ani care a primit rinichiul de porc a fost diagnosticat cu o boală de rinichi în stadiu terminal, după ce în 2018 a beneficiat de un transplant de rinichi uman, care a funcționat însă doar cinci ani.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect