0.2 C
Sibiu
marți, ianuarie 31, 2023

Asociația de poveste caută voluntari!

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

Asociația de Poveste caută voluntari care să își dedice timp pentru educație non-formală și activități variate în beneficiul copiilor din centrele de plasament din Sibiu. Persoanele cu vârsta de peste 15 ani, cu sau fără experiență în voluntariat, sunt așteptate să îi ajute pe micuți să își rescrie povestea de viață.
Voluntarii, în echipe de minimum două persoane, vor petrece săptămânal timp cu acești copii, venindu-le în sprijin prin educație non-formală, având activități variate, cum ar fi: ajutor la pregătirea pentru școală, ateliere (re)creative, activități hand-made, excursii organizate, diverse cursuri sau workshop-uri adaptate nevoilor specifice ale copiilor, dar și preferințelor voluntarilor. Modulul de voluntariat durează din aprilie până în octombrie.  Doritorii se pot înscrie completând formularul disponibil pe pagina de Facebook a asociației.  Termenul limită pentru înscrieri este 26 martie.
„Copilașii din centrele de plasament își pot depăși condiția dacă au alături oamenii potriviți, care să îi încurajeze și să le dea încredere în ei înșiși! De aceea, vă așteptăm pe cât mai mulți în echipa voluntarilor De Poveste pentru a transforma în povești frumoase viețile copiilor instituționalizați și din medii defavorizate. Timpul, sprijinul și atenția oferite acestor tineri și copii, care au nevoie de prezența sinceră și dezinteresată a unor prieteni și modele, pot face diferența și pot contribui la o schimbare în bine a comunității noastre!” a menționat Iulia Pataki, președintele Asociației De Poveste.
Asociația de Poveste vine în sprijinul a circa 300 copii instituționalizați din patru centre de plasament   și trei afterschool-uri din județul Sibiu, ca urmare a parteneriatului cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Sibiu. Peste 70 de voluntari sunt implicați în acest moment în diferitele activități organizate pentru acești tineri.
Asociația De Poveste a fost înființată la Sibiu, cu scopul de a susține copiii și tinerii din centrele de plasament din județ în vederea dezvoltării lor personale și profesionale și integrării în societate prin metode non-formale de educație, workshop-uri formative și programe de sprijin.

spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Sporuri dublate pentru primari din judeţ şi preşedinţii Consiliilor Judeţene

Primarii şi viceprimarii din judeţul Sibiu şi preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Daniela Câmpean, dar şi vicepreşedinţii Cj, Vlad Vasiu...
spot_img

Știri pe același subiect