22.4 C
Sibiu
luni, mai 20, 2024

Concertele săptămânii la Filarmonica de Stat Sibiu. De la clasicism la contemporan și înapoi

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Pianistul Csíky Boldizsár Jr. revine pe scena Filarmonicii de Stat Sibiu și va interpreta Concertul nr. 3 în do minor pentru pian și orchestră de Ludwig van Beethoven, joi, 16 mai, de la ora 19.00.

Lucrarea aleasă este singurul concert al lui Beethoven compus în gamă minoră, iar la premiera din 5 aprilie 1803, însuși compozitorul s-a aflat în ipostază solistică.

Publicitate

Programul evenimentului muzical care îl va avea la pupitru pe Tiberiu Soare, un punct cardinal al artei dirijorale românești, mai cuprinde “Triptic” de Adrian Pop, un compozitor contemporan a cărui muzică este binevenită în repertoriul propus publicului meloman. În încheierea serii, ne vom bucura de sonoritățile Simfoniei a VI-a de Franz Schubert, numită și “Mica simfonie în Do major”. Cu siguranță, va fi o perspectivă inedită semnată de dirijorul Tiberiu Soare și orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Publicitate

Csíky Boldizsár Jr. s-a bucurat de sprijinul unor nume importante ale pianisticii naționale și internaționale, iar acest lucru se resimte în arta sa. Printre aceste nume se află Dan Grigore, Dana Borșan, Walter Krafft, Gabi Cassadesus, Philippe Bianconi sau Philippe Entremont. A susținut recitaluri și concerte în Europa, America și Japonia. De asemenea, a colaborat cu dirijori care au pus o amprentă importantă în repertoriul abordat: Erich Bergel, Emanuel Elenescu, Emil Simon, Petre Sbârcea, Ludovic Bács, Aczél Ervin, Remus Georgescu, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Ilarion Ionescu-Galaţi, Sabin Pãutza, Gheorghe Costin, Edvard Tschivzhel, Kocsis Zoltán. De asemenea, este președintele Concursului-Festival Internațional de Interpretare Pianistică și Compoziție „Carl Filtsch”, care anul acesta ajunge la ediția XXVIII-a.

Publicitate

Biletele pentru acest concert simfonic sunt puse în vânzare la prețul de 60 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari) la casierie și pe www.iabilet.ro.

Vineri, 17 mai, este o altă zi în care se celebrează muzica în Sala Thalia. Sub conducerea aceluiași apreciat dirijor, Tiberiu Soare, muzicienii Filarmonicii vor susține două reprezentații ale concertului educativ “Carnavalul animalelor”, de Camille Saint-Saëns, cu actorul Paul Bondane ca narator, de la orele 10.00 și 11.30. Participarea se face în baza înscrierii la telefon 0735.566.486, prețul unui bilet fiind de 10 lei.

Tot vineri, de la ora 18.00, facem o reverență clasicismului vienez și vom audia: J. Haydn – Simfonia nr. 45 în fa diez minor, Hob.I:45 “Despărțirea”, J. Haydn – Simfonia nr. 49 în fa minor, Hob.I:49 “Pasiunea”, precum și Simfonia nr. 1 în Mi bemol major, K.16, compusă de W.A. Mozart la vârsta de 8 ani. Orchestra Filarmonicii Sibiu va fi dirijată de Eduard Dąbrowski.

Concertul va avea loc în Salonul de Curiozități al Palatului Brukenthal din Piața Mare, sub auspiciile proiectului „Camerele Sibiului”, inițiat de Filarmonica de Stat Sibiu în parteneriat cu Muzeul Național Brukenthal.

Biletele sunt disponibile la casieria Muzeului Brukenthal și la intrare, în seara concertului, la prețul de 40 lei (50% reducere pentru elevi, studenți, pensionari), în limita a 50 de locuri.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

FOTO/VIDEO: Aproape 2.000 de medieșeni au participat la Noaptea Muzeelor

Aproape 2.000 de medieșeni au vizitat instituțiile de cultură deschise în oraș cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor.Primăria Municipiului Mediaș,...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect