7.5 C
Sibiu
vineri, aprilie 19, 2024

FOTO: Doi bărbați prinși cu zeci de kilograme de pește. Ambii au fost reținuți

spot_imgspot_imgspot_img
Cele mai citite

În noaptea de vineri spre sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Avrig, împreună cu reprezentanții A.J.V.P.S. Sibiu, au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol pe râul Olt.

Sâmbătă dimineața în jurul orei 4, în zona Barajului Hidrocentralei Racovița, polițiștii au oprit un autoturism în care se aflau doi bărbați, conducătorul auto, în vârstă de 44 de ani și pasagerul, în vârstă de 33 de ani, ambii din județul Vâlcea.

În urma controlului efectuat asupra autoturismului, au fost depistate o barcă gonflabilă, mai multe plase de pescuit, în lungime totală de 800 de metri, confecționate pentru pescuit ilegal, dar și cantitatea de 62 de kilograme de pește proaspăt (crap, plătică, mreană și somn), pe care cei doi bărbați l-ar fi recoltat din râul Olt, în aceeași noapte.

„În cauză, polițiștii avrigeni au deschis un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de pescuit comercial sau sportiv fără licență sau autorizație, deținere, transport sau comercializare fără documente legale de pește provenit din pescuit, respectiv pescuit cu alte unelte sau scule neautorizate.

În baza probatoriului administrat, polițiștii au luat măsura reținerii celor doi bărbați pentru 24 de ore.

Bunurile și peștele depistate în autoturism au fost ridicate în vederea confiscării, iar autoturismul a fost indisponibilizat.

Cercetările sunt continuate la nivelul Poliției Orașului Avrig, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Avrig”, spune Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Iarna a revenit în județul Sibiu

Iarna a revenit în județul Sibiu, în stațiunea Păltiniș, unde a nins vineri după amiaza.În staţiunea Păltiniș ninge, s-a...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect