22.4 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

Mediașul are Institut de Training, Studii și Cercetări pentru Sisteme de Vehicule fără Pilot

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

DRONA PATRUDin toamna anului trecut, municipiul Mediaș găzduiește “Institutul de Training, Studii si Cercetari pentru Sisteme de Vehicule fara Pilot” (ITSC-SVFP). 14 persoane din întreaga țară, care activează în domeniu sau au legătură prin specificul activității desfășurate cu vehiculele fără pilot, au pus bazele acestui proiect, din dorința de a dezvolta acest segment al aeronauticii în țara noastră.

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

Președintele de onoare fondator al Institutului este Octavian Isăilă, deținătorul primei drone identificate oficial în România. Acesta a explicat că în cadrul Institututului a fost realizat Sistemul Național de Alertă și Notificare RPAS ( Drone ) dezvoltat pentru comunitatea operatorilor din România. Acesta este proiectat ca sistem online, care să vină în ajutorul tuturor deținătorilor și operatorilor de drone civile din țară, persoane fizice sau juridice, astfel încât să se evite eventuale incidente, existând posibilitatea de informare a comunității unde, când și la ce înălțime se zboară, având rolul de a evita situațiile neplăcute și pentru a avea grijă de securitatea zborului.

Sistemul poate fi accesat la adresa www.zbordrone.ro de către toți cei interesați, permite înregistrarea utilizatorilor cu tipuri de echipamente, introducerea, modificarea și vizualizarea zborurilor RPAS pe teritoriul României, dar are și configurate zone segregate, de interdicție, de atenție, de test, aeroporturi, stadioane și alte zone sensibile.

„Sperăm ca acest sistem pus la dispoziție gratuit comunității începând cu această lună de către Institutul de Training, Studii și Cercetări pentru Sisteme de Vehicule fără Pilot să fie de un real folos comunității”, a declarat Octavian Isăilă.

Mediaș este orașul în care savantul Hermann Oberth a efectuat studii experimentale și unde în cursul acestui an Școala Militară de Maiștrii de Aviație “Traian Vuia” ar fi împlinit peste 95 de ani de la înființare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Filippo Fiorelli a câştigat prima etapă a Turului Ciclist al Sibiului

Rutierul italian Filippo Fiorelli (Bardiani CSF Faizane) a câştigat prima etapă a Turului ciclist al Sibiului, desfăşurată duminică pe...
spot_img

Știri pe același subiect