10.2 C
Sibiu
miercuri, mai 29, 2024

Vaccinul AstraZeneca împotriva COVID va fi retras la nivel mondial

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

AstraZeneca a anunţat că a iniţiat retragerea la nivel mondial a vaccinului său anti-COVID-19 din cauza unui „surplus de vaccinuri actualizate disponibile”.

„Deoarece între timp au fost dezvoltate mai multe variante ale vaccinului COVID-19, există un surplus de vaccinuri actualizate disponibile”, a declarat compania, adăugând că acest lucru a dus la o scădere a cererii pentru Vaxzevria, care nu mai este fabricat sau furnizat.

Publicitate

AstraZeneca a recunoscut recent, în documente judiciare, că vaccinul provoacă efecte secundare precum formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite.

Publicitate

TTS este acronimul de la Sindromul Trombozei cu Tromobocitopenie şi a fost asociat cu cel puţin 81 de decese în Marea Britanie, precum şi cu sute de cazuri grave.

AstraZeneca a fost dată în judecată de peste 50 de presupuse victime şi rude îndurerate într-un proces la Înalta Curte din Londra.

Compania a precizat că decizia de a retrage vaccinul nu are legătură cu procesul în instanţă sau cu faptul că a recunoscut că acesta poate provoca formarea de cheaguri de sânge şi scăderea numărului de trombocite.

AstraZeneca a declarat că momentul este o pură coincidenţă.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Sistem obligatoriu: mașinile noi nu vor mai lăsa șoferii să depășească limita de viteză

Mașinile noi vândute în Uniunea Europeana de la 1 iulie vor avea un nou sistem de siguranță pentru limitarea...

Știri pe același subiect