5.2 C
Sibiu
miercuri, aprilie 17, 2024

Doliu la ULBS. S-a stins din viață Conf. univ. dr. Nicolae Petria

Cele mai citite

Reputatul Conf. univ. dr. Nicolae Petria s-a stins din viață la vârsta de 69 de ani. De-a lungul timpului, a fost printre cei mai apreciați și recunoscuți bancheri din țară, fiind la conducerea unor importante sucursale de bănci, dar și un profesor, mentor și un model de urmat.

Slujba de sărăcustă are loc vineri, la 18:30, la Paraclisul din Bulevardul Mihai Viteazul Biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”, iar ceremonia de înmormântare are loc sâmbătă, 6 aprilie, ora 12:30, în Biserica cu hramul „Înălțarea Domnului” și „Sfântul Ierarh Nicolae”- Bulevardul Mihai Viteazu.

Membru fondator și președinte al Băncii Comerciale Carpatica până în 2001, Nicolae Petria și-a început cariera în domeniul bancar în anul 1988, la BNR sucursala Sibiu, iar în anul 1990 ajunge director adjunct, funcție pe care o păstrează până în anul 1999.

În perioada 1999- 2001, este președinte al Băncii Comerciale Carpatica, iar 2001-2004 preia funcția de Director de Marketing la Grupul Boromir, Moara Cibin SA Sibiu. Din anul 2004, Nicolae Petria revine în domeniul bancar, unde ocupă poziția de Manager de sucursală la Banca Țiriac, ulterior HVB-Țiriac/ Unicredit-Țiriac, până în anul 2010. Aici, el a coordonat și organizat activitatea sucursalei cu o mână fermă, promovând imaginea băncii și asigurând un mediu propice pentru dezvoltarea firmelor sibiene dar și a echipei sale.

În 2010- 2015, acesta a devenit Președinte al Consiliului de Supraveghere la Banca Comercială Carpatica. În această poziție de conducere de vârf, el a avut responsabilitatea de a asigura buna funcționare a activităților bancare, supraveghind un număr impresionant de peste 900 de salariați.

Pe lângă activitatea sa în domeniul bancar, Nicolae Petria a fost și o figură importantă în învățământul superior, lucrând la Universitatea „Lucian Blaga” Sibiu, încă din anul 2010. El a ocupat funcția de Prodecan la Facultatea de Științe Economice, iar cu pregătirea de Conf. univ. dr. a susținut cursuri și seminarii fiind și conducător pentru studii de licență și masterat.

Înainte de toate, el a fost un soț și tată dedicat pentru cei doi copii ai săi, Alexandra și Paul și bunic pentru patru nepoți, două fete și doi băieți.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

ULTIMA ORĂ: Fetiță de 7 ani, lovită pe o trecere de pietoni din Cisnădie

O fetiță de 7 ani a fost rănită, miercuri seara, într-un accident rutier produs în Cisnădie, pe strada Grigore...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect