17.9 C
Sibiu
luni, iulie 4, 2022

FOTO După doi ani de pauză, tradiţia jocului ţuru a fost reluată în Mediaş

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

Tradiţia a mers mai departe în municipiul Mediaș și în 2022 în prima zi de Paști, când sute de medieşeni au participat duminică dimineaţa la jocul ţuru.
După doi ani de în care jocul de ţuru nu s-a desfăşurat din cauza pandemiei, sute de medieşeni au fost prezenţi duminică dimineaţa în cartierul Moşnei. La ora 11, s-a dat startul acestui joc, sub privirile a sute de medieșeni care au fost prezenți la eveniment. Rezultatul sau echipa câștigătoare au contat foarte puțin, păstrarea şi continuarea tradiţiei fiind mai presus de orice.
Programul de duminică a cuprins şi un spectacol de cântece și dansuri populare. Au evoluat în faţa celor prezenţi interpreții Marian Suciu, Emilia Muntean, Aurelian Suciu, Aurica Bacea, Cosmina Fulea, Diana Crețu, Bianca Crețu și Dan Filuț Tabără precum și ansamblurile de dansuri populare „Târnavele” și “Muguri de pe Târnave” din Mediaș și grupul instrumental “Ceterașii de pe câmpie” din Mureș.
„Jocul de ţuru este una dintre tradiţiile frumoase ale medieşenilor de pe această stradă. Ne bucurăm foarte mult că şi în acest an, sute de persoane au venit în acest loc pentru a lua parte la ţuru. Este un lucru foarte bun, care demonstrează că tradiţiile sunt păstrate. Eu ţin minte că şi pe vremea bunicilor mei, acest joc se disputa în fiecare an şi am decis că trebuie să ducem această tradiţie mai departe”, au transmis organizatorii jocului de ţuru din Mediaş.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO 10 bărbați au transformat bena unei autoutilitare în piscină și s-au plimbat pe străzi. Poliția i-a amendat

Ce s-au gândit 10 bărbarți din Argeș? Să transforme în piscină bena unei autoutilitare și să plece la plimbare...
spot_img

Știri pe același subiect