25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Salariul minim ar putea fi majorat cu 200 de lei în acest an

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Guvernul României ar putea majora salariul minim în acest an, însă ar putea fi vorba despre o creștere opțională, nu obligatorie. Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat informația dar a spus că este „o discuție”.

Companiile ar putea avea la dispoziție o portunitatea de a crește salariul minim al angajaților, cu o sumă de 200 de lei, care să fie scutită de contribuții de sănătate și șomaj, după cum a declarat Marcel Ciolacu. ”Este o propunere de la IMM-uri ca, dacă se mărește salariul minim, cele 200 de lei diferență să nu fie impozitate cu CAS și CASS”, a precizat președintele PSD.
Măsura ar urma să fie, în cele din urmă, doar opțională, nu obligatorie, astfel că practic salariul minim obligatoriu să rămână neschimbat.
În prezent, salariul minim în România este de 2.550 de lei lunar, dar pentru această sumă angajații trebuie să plătească aproape 1000 de lei contribuții CAS și CASS, astfel că venitul net cu care rămân angajații plătiți cu salariul minim este de 1524 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect