0.2 C
Sibiu
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Publicitate electorală

spot_imgspot_img

eveniment

Zmeura din curtea bunicii s-a „mutat” la Săliște

Cele mai citite

Vara nu vine numai cu mult așteptata vacanță pentru copii, ci și cu redescoperirea copilăriei petrecute în curtea bunicii. Mirosul de caise, mure, afine și zmeură face un arc peste timp și ne transpune în anii în care nu aveam nicio grijă. Decât aceea de a ne juca de dimineață până seară și a ne înfrupta din bunătățile ce le găseam la fiecare pas… Astăzi vom povesti despre unul dintre gusturile copilăriei, și anume cel al zmeurii. E greu să reziști fără să „furi” măcar un astfel de fruct atunci când ai în față chiar și câțiva butași de zmeură. Dar ce faci când o plantație de aproape 20 de ari te provoacă să mănânci cât poți și să culegi pentru poftele de acasă?


Povestea noastră de astăzi face popas în Mărginimea Sibiului, acolo unde tradițiile se îmbină de minune cu bucatele ardelenești. Nu vom vorbi despre tradiționalul bulz ciobănesc și nici despre dulciurile pregătite de gospodine, ci despre plantația bio de zmeură îngrijită cu multă migală de Adrian Budrală. Se știe că sibienii iubesc produsele locale, iar când vine vorba despre o gustare ei preferă să dea o fugă la oamenii locului, acolo unde știu că vor găsi calitate și sănătate.


Zmeura din „Capitala Spirituală a Mărginimii Sibiului”


Plantația lui Adrian se află la marginea „Capitalei Spirituale a Mărginimii”, așa cum este denumit orașul Săliște, de la aproximativ 30 de kilometri distanță de Sibiu.
Totul a început din pură pasiune și din dorul de gustul copilăriei.
„Această plantație își are originile în curtea bunicii. Aveam acolo zmeură în copilărie și de fiecare dată mă înfruptam cu drag. Până acum câțiva ani. Încă mai erau câțiva butași și culegeam zmeura pentru cei dragi. Le duceam și colegilor de serviciu, pentru că îmi tot cereau, spunând că e foarte bună. Apoi, alți colegi din alte birouri… În 2015 m-am gândit să extind plantația și să fac eu una mai mare pe terenul pe care îl aveau aici părinții mei”, povestește Adrian.
Pentru acesta, lucrul în plantația de zmeură este o relaxare, iar dacă face ce îi place nu simte că muncește nicio clipă. „Nu mi s-a părut greu deloc. Am grijă de zmeură alături de părinții mei. Noi venim de la țară și suntem obișnuiți cu munca”, a mai spus Adrian.


Copilăria, „comandată” și „livrată” acasă în aceeași zi


De câțiva ani, livrează copilăria tuturor sibienilor care o doresc acasă. De regulă, culege și 400 de kilograme de zmeură pe sezon. Dacă 2020 a fost un an dificil pentru toate domeniile, plantația lui Adrian nu a avut de suferit. Sălișteanul a avut grijă, cum a făcut și în alți ani, de mica sa afacere, iar comenzile i-au mers înainte.
„Noi ne-am văzut de treabă și în 2020, a fost bine. Pentru copii, îndeosebi, este o mare bucurie să vină la noi. Oamenii pot veni aici și să mănânce cât vor și să culeagă așa cum făceau când erau copii. Cei mici sunt foarte fericiți când ajung la noi. E o bucurie aparte să vezi că tu poți culege direct fructul”, povestește Adrian.
Cei care cumpără zmeură fie o mănâncă proaspătă, fie o folosesc pentru dulcețuri, siropuri, compoturi ori smoothie-uri.
Conform specialiștilor, consumul de zmeură are nenumărate beneficii. În primul rând, menține sănătatea cardiovasculară, apoi are proprietăți antiinflamatoare, este bogată în vitamina C, este benefică pentru diabetici și protejează cartilajele.
Pofticioșii de zmeură pot da o fugă la Săliște pentru a-și culege singuri fructele, în urma unei discuții telefonice cu Adrian – 0742152686. La acest număr de telefon se pot face și comenzi, fie telefonic, fie prin SMS ori mesaj pe WhatAapp.
Un kilogram de zmeură costă 20 de lei, iar livrarea este gratuită în Sibiu și împrejurimi. Informații suplimentare pot fi obținute și vizitând pagina oficială de Facebook Zmeura Sibiu.

Alte recomandări (Pagini de Facebook)

Zmeura Gura Rîului
Plantație Zmeură Cisnădie
Zmeura din Slimnic
Gradina Cu Zmeura Broșteni

Publicitate

Publicitate electorală

spot_img
Ultimele știri

Peste 130 de tone de material antiderapant împrăștiate pe autostrăzile și drumurile naționale din Sibiu

A fost o noapte lungă pentru angajații Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Brașov, care au acționat cu 112...

Publicitate

spot_img

Știri pe același subiect