24.1 C
Sibiu
marți, mai 21, 2024

RECORD INCREDIBIL: Aproape 9.000 de participanți înscriși la Maratonul Internațional Sibiu

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Maratonul Internațional Sibiu 2024 se pregătește să își scrie istoria cu un număr record de participanți. Aproape 9000 de persoane și-au dat întâlnire pentru a lua parte la cea de-a 13-a ediție a acestui eveniment emblematic, ce va avea loc în perioada 25-26 mai.

Publicitate

Este un nou record pentru Maratonul Internațional Sibiu, care și-a aproape dublat numărul de participanți în ultimii 2 ani.

Publicitate

Înscrierile la MIS 2024 s-au încheiat în 7 mai, la ora 23:59, iar numărul total al participanților din acest an este 8953, ceea ce înseamnă cu 2393 de persoane mai mult comparativ cu ediția anterioară. Cei aproape 9000 de participanți au ascultat îndemnul temei din acest an, „Nu sta acasă, că-ți stă norocul”, și s-au înscris la cele 11 probe din cadrul evenimentului, de alergare și de mers, destinate copiilor, adolescenților și adulților, iar pe parcursul traseelor vor fi susținuți și încurajați de aproximativ 650 de voluntari.

Publicitate

„Numărul impresionant de alergători care s-a înscris la ediția cu numărul 13-a Maratonului Internațional Sibiu ne onorează și ne dă o deosebită energie mobilizatoare! Va fi în mod cert o provocare pentru echipa de organizare să facă imperceptibilă o creștere de aproape 2400 de alergători în plus față de ediția precedentă, însă nouă ne plac provocările și abia așteptăm să ne (re)vedem și (re)cunoaștem la start, cu toate surprizele pe care le coacem pentru această ediție. În 25-26 mai, aproape 9000 de alergători, peste 4200 de donatori, aproximativ 650 de voluntari, peste 100 de parteneri instituționali și din companii, 20 de organizatori, un larg public de sibieni și nu numai, vor da viață și culoare străzilor din oraș, punând efort acolo unde le sunt valorile. Sibiul demonstrează din nou că are o comunitate vie, unită, rezilientă. Mulțumim, Sibiu!”, a declarat Ana Bugneriu, directoarea executivă a evenimentului.

În următoarea perioadă, atenția organizatorilor și a reprezentanților cauzelor se va concentra pe campania de strângere de fonduri pentru cele 51 de proiecte din cadrul evenimentului. Persoanele interesate să se implice activ în comunitate au ocazia să devină fundraiseri până în data de 24 mai. Campania de fundraising pentru cauzele MIS se va încheia în 28 iunie, iar toți participanții pot fi susținuți cu donații.

De-a lungul celor 12 ediții anterioare, Maratonul Internațional Sibiu a finanțat aproximativ 332 de proiecte diverse, ce au avut un impact semnificativ asupra comunității. În cadrul MIS 2024, 51 de proiecte vor beneficia de sprijinul alergătorilor și susținătorilor.

2 Zile pline de noroc, la MIS 2024

Maratonul Internațional Sibiu 2024 se va desfășura pe parcursul a 2 zile. Sâmbătă, 25 mai, vor avea loc cursele pentru adulți, iar duminică, 26 mai, vor avea loc cursele pentru copii. În prima zi a evenimentului vor fi puse în mișcare participanții la curse precum Maratonul Continental, Semimaratonul Joyson, Crosul MultiversX, Decathlon TeamRun, Squad Race by Zacaria, Wenglor 10k și Pași pentru oraș. Duminică, copiii vor fi protagoniștii, alergând în cadrul probelor dedicate lor.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Restricții și recomandări pentru MIS 2024

Avem mai jos informații utile cu privire la programul curselor, planul de amplasament, timpii de start diferentiati pentru...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect