9.1 C
Sibiu
marți, martie 5, 2024

Cardurile de energie au devenit operaționale din 20 februarie. În primele ore s-au făcut plăți de 3 milioane de lei

Cele mai citite

Un număr de 9.000 de plăţi în valoare de 3 milioane de lei au fost efectuate în primele trei ore prin intermediul cardurilor de energie, procedură care a demarat luni, potrivit datelor publicate de Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE).

„Iată că am ajuns şi în acest punct, în care cardurile de energie devin operaţionale. Mă bucur că am reuşit să adaptăm mecanismul din mers şi să oferim beneficiarilor libertate deplină atât în ceea ce priveşte tipul de facturi ce pot fi achitate, cât şi în ceea ce priveşte modalitatea prin care se efectuează plata.

Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a livrat banii în conturile Poştei Române, iar începând de astăzi toţi cei care au cardul pot efectua plăţi, prin cele trei metode deja cunoscute: direct la poştaş, la oficiu sau prin intermediul aplicaţiei de pe site-ul Poştei.

Reamintesc faptul că pentru prima tranşă acest sprijin poate fi utilizat până la vară, aşa că nu este nevoie să se grăbească nimeni, oamenii au tot timpul să îşi achite datoriile prin intermediul ajutorului oferit de Guvern din bani europeni.

Cei care sunt într-o situaţie incertă şi se verifică zilele acestea dacă sunt într-adevăr eligibili să stea fără grijă pentru că nu există riscul să nu primească ajutorul dacă li se cuvine conform legii. Listele se actualizează, se vor tipări şi pentru ei carduri, vor avea, de asemenea, timp până la vară să epuizeze prima tranşă”, a declarat ministrul de resort, Marcel Boloş.

Beneficiarii de sprijin pot utiliza ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalităţi: direct la poştaş, la orice oficiu poştal din mediul urban sau la oficiul poştal în raza căruia îşi are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, precum şi online, prin intermediul aplicaţiei informatice pe care Poşta Română o pune la dispoziţie la adresa https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

În primele trei ore de la startul plăţilor cu cardul de energie au fost efectuate 9.000 de astfel de proceduri, în valoare totală de trei milioane lei.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Indemnizația de șomaj a crescut de la 1 martie. S-au majorat și celelalte stimulente pentru ocuparea forței de muncă

Baza de calcul a indemnizaţiei de şomaj şi a altor măsuri de stimulare a ocupării forţei de muncă oferite...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect