25.2 C
Sibiu
joi, iulie 7, 2022

Guvernul vrea să compenseze prețul la pompă la motorină și benzină, pentru următoarele trei luni

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental
banner continental

Reprezentanții coaliției de guvernare au declarat că urmează să ia o decizie pentru a scădea prețurile carburanților, soluția finală urmând să fie luată joi, în ședința de guvern.

Compensarea prețului pentru benzină și motorină în lunile iulie, august și septembrie, se află pe lista de discuții a coaliției de guvernare, au declarat premierul Nicolae Ciucă și președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu. Cele două partide au decis să caute o variantă potrivită pentru a opri creșterea mare a prețului carburanților.

Varianta prin care ar fi fost scăzute taxele aplicate combustibililor la pompă a fost exclusă, deoarece efectele s-ar fi putut diminua în timp. Atât TVA, cât și acciza ar putea să fie acoperite în scurt timp de alte creșteri, dacă ar fi reduse.

Decizia ia în calcul compensarea prețului benzinei și motorinei pentru lunile iulie, august și septembrie, cu o sumă de bani ce ar fi acordată direct vânzătorilor de carburanți. Compensarea va fi făcută, dacă decizia va fi adoptată, cu o sumă fixă pe litru.

După cele trei luni guvernul va analiza evoluția situației și va lua o decizie în continuare.

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit cu reprezentanți ai ministerelor Energiei, Finanțelor, ANAF și ai Consiliului Concurenței pentru a căuta soluțiile cele mai bune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Anunț APM pentru K&K Investment

SC K&K INVESTMENT SRL, titular al proiectului “Ansamblu comercial si spatii pentru servicii, construire cladiri comerciale si pentru servicii...
spot_img

Știri pe același subiect