11.3 C
Sibiu
duminică, aprilie 14, 2024

Salariul minim european va fi introdus și în România

Cele mai citite

Salariul minim european devine obligatoriu pentru toate țările din Uniunea Europeană și ar trebui să intre în vigoare până în 15 noiembrie.

În România, salariul minim european intră în vigoare la 1 iulie.

Atunci, acesta va crește de la 3.300 de lei brut la 3.700 de lei brut.

PSD anunță că își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024.

Propunerea va fi realizată în colaborare cu ministrul Muncii Simona Bucura-Oprescu, a transmis conducerea social-democrată într-un comunicat de presă.

„PSD își asumă ca obiectiv politic major implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024.

În acest sens, specialiștii PSD lucrează deja la elaborarea unei propuneri de reglementare, pentru transpunerea în legislația națională a Directivei europene privind salariile minime adecvate în Uniunea Europeană,” potrivit unui comunicat de presă.

Marele avantaj al salariului minim european este că va evolua în funcție de salariul mediu brut pe țară și în fiecare an există posibilitatea ca acesta să crească.

De asemenea, marii câștigători vor fi angajații cu cel puțin 24 de luni vechime, cărora angajatorii vor fi obligați să le ofere peste salariul minim.

Urmărește Sibiu 100% în Google News

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Lansarea candidaților PNL Sibiu la alegerile locale. Show-electoral și propagandă liberală

Cosmin PALPNL Sibiu și-a lansat candidații pentru alegerile locale din 9 iunie, vineri seara, la Redal Expo.Raluca Turcan, președintele...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect