18.2 C
Sibiu
luni, octombrie 2, 2023

Carrefour a retras mai multe loturi de produse contaminate cu Listeria. Sunt și magazine din județul Sibiu

Cele mai citite

Carrefour a retras de pe piaţă mai multe loturi de file de somon norvegian afumat, ca urmare a prezenţei bacteriei Listeria monocytogenes.

Persoanelor care deţin produse din loturile descrise le este recomandat să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat.

banner
banner
banner
banner

”Vă informăm că societatea OCEAN FISH S.RL. a iniţiat retragerea de la comercializare a produsului de mai jos, ca urmare a evidentierii prezentei Listeria monocytogenes. CARREFOUR ROMÂNIA S.A. retrage de pe piaţă şi recheamă de la consumatori următorul produs cu datele de identificare de mai jos: FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT 200G şi FILE SOMON NORVEGIAN AFUMAT, FELIAT 100G”, se arată într-un anunţ postat pe site-ul ANSVSA.

Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, a transmis Carrefour.

Persoanele care au consumat produsele şi care prezintă febră simplă sau însoţită de dureri de cap, sunt rugate să consulte medicul şi să raporteze acest consum.

”Femeile gravide, persoanele cu imunitate scăzută, precum şi cele în vârstă trebuie să acorde o atenţie deosebită acestor simptome.

Aceste simptome pot sugera listerioza, boală potenţial gravă, cu un timp de incubaţie de până la opt săptămâni”, se mai arată în anunţ.

Listeria monocytogenes este o bacterie Gram pozitivă, facultativ anaerobă, care provoacă listerioza – boală ce se transmite de obicei pe cale alimentară.

Bacteria este frecvent prezentă în mediul înconjurător, în sol, în vegetaţie şi în fecalele animalelor, dar poate fi pusă în evidenţă şi în alimente crude, cum ar fi carnea proaspătă, laptele crud şi peştele, potrivit datelor postate pe site-ul ANSVSA.

Aici este lista magazinelor care au comercializat file de somon norvegian.

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Evenimentspot_imgspot_imgspot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Încă o lovitură pentru industria păcănelelor. În plus, legea care scoate sălile de jocuri din localități va fi adoptată mai repede

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat că nu are nicio problemă cu "ameninţările din industria păcănelelor" și a anunțat că...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect