6.2 C
Sibiu
marți, februarie 20, 2024

EDITORIAL. Candidații Consiliului Județean sprijină abitir ”candidata”

Cele mai citite

Politicienii sibieni au destul de mari rezerve atunci când vine vorba să se arunce în lupta pentru conducerea Consiliului Județean. Primii care și-au anunțat candidatul la Primăria Sibiu, în persoana Ruxandrei Cibu Deaconu, au fost cei de la USR. Care, însă, au preferat să se limiteze doar la acest portofoliu, fără a face nicio trimitere la posibilul candidat la județ. Nu e ca și cum nu ar avea totuși niscaiva pețitori și pentru această funcție, doar că Adrian Echert, președintele organizației municipale al USR (și actual consilier județean), potrivit propriilor declarații, s-a cantonat în indecizia opțiunii de a candida fie pentru președinte al Consiliului Județean, fie pentru Parlament. Nu că ar conta prea mult, fie vorba între noi. Oricum Alianța Dreapta Unită (USR, Forța Dreptei și PMP) va merge, cel mai probabil, cu candidat unic pentru președinția Consiliului Județean, ceea ce face din proaspeții desemnați cel mult niște majorete simpatice, care se zbânțuie de-a președintele până ce ”stăpânirea” le cere să își adune jucăriile și să plece fiecare la casa lui.

Apropo de figurație… Forța Dreptei a fost prima formațiune politică ce și-a desemnat alesul. Deputatul Constantin Șovăială, cu stat(e) vechi în politichie (PDL-ist la origine, PNL ca nouă vocație, Forța Dreptei ca ultimă, deocamdată, revelație), cuprins de strașnice nostalgii, ar cam vrea să se reîntoarcă la Consiliu. Dacă tot s-a antrenat în cadrul acestei instituții – vicepreședinte (inclusiv cu atribuții de președinte, după Ioan Cindrea), cu repetiție, al Consiliului Județean Sibiu (2009-2012, 2015-2016), consilier al Danielei Cîmpean  între 2016-2020 –, Constantin Șovăială s-a gândit să facă și el o simulare despre cum ar fi dacă ar fi…

Partidul Mișcării Populare, în continuare… nu mișcă. AUR-ul nu prinde nicicum la sibieni. Nu că ar avea vreo legătură cu mediocritatea tot mai tâmpă a reprezentanților săi. Numai zic… ”Îngrijorătoare” mi se pare absența totală a lu` tanti Șoșo din peisajul public sibian. Să fim cetățeni de mâna a -șpea pentru distinsa salvatoare a neamului măicuței (și tăicuței) sale? Asta, ca să facem apel și la o țâr` de naționalism. Dacă aveți cunoștință de cineva care ne-ar reprezenta în nume șoșoacist la nivel de Sibiu, vă rugăm mult să ne dați și nouă de veste.

PSD nu dă nici el semne de reveneală după înfrângerea încasată la ultimele alegeri. Dar, așa cum îl știm pe deputatul Bogdan Trif (președinte al organizației județene PSD), în virtutea masochismului proverbial, e posibil să mai vrea o tură și anul acesta. Postura de ”Gică contra” de serviciu din mai toate ședințele Consiliului Județean nu denotă nicidecum legitimitatea strategiilor viabile și nu au menirea nici măcar să aspirăm la o linie coerentă și credibilă a partidului.

După modelul Klaus Iohannis & Astrid Fodor, FDGR tace și (crede că) face. Nu a desemnat candidatul la Primărie, nu a vehiculat niciun nume pentru Consiliul Județean și cel mai probabil așteaptă semnalul dinspre Iohannis. Doar că, așa cum românii au așteptat amar de vreme ca Iohannis să miște și el ceva, pare că și FDGR mai are încă de staționat, până la o eventuală tresărire insomniacă a prezidentului. Apropo, se găsește oare vreun ceasornicar acătări care să repare ceasul acela din celebrul slogan ”Pentru ca treaba să meargă ceas”?!

Două treimi din primarii din județ sunt arondați PNL. Cu o astfel forță politică și cu așișderea contracandidați, Daniela Cîmpean are toate șansele să doboare recordul în materie de mandate în fruntea Consiliului Județean (3 buc. mandate). Cu sau fără Noul Spital, bașca oaresce alte scandaluri anexate, opoziția nu face decât să o condamne la un nou și previzibil mandat. Dar aceasta depinde, desigur, și de toanele Ralucăi Turcan, care când rupe, când reînnoadă lanțul de prietenie cu președinta județului. Singurul obstacol în calea Danielei Cîmpean la recordul de mandate poate fi, prin urmare doar… propriul PNL.

Altă întrebare: ce fac oare independenții județului?!…

Urmărește Sibiu 100% în Google News 

Oferta săptămânii

spot_img
spot_img
Ultimele știri

Investiții importante la Colegiul Național Pedagogic „Andrei Șaguna”

Clădirea Colegiului Național Pedagogic "Andrei Șaguna" va fi modernizată și mai eficientă energetic în urma derulării unui proiect de...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect