21.2 C
Sibiu
marți, august 9, 2022

Anca Rădulescu, despre femeia ucisă de leul ornamental de pe strada Cetăţii

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

„Este scandalos, este groaznic să trăieşti într-o asemenea ţară, într-un asemenea oraş – Sibiu (capitala culturala europeana)-  unde oamenii mor pe stradă datorită ornamentelor ce cad de pe clădiri. Am fost prezentă la tragedia ce a avut loc pe strada Cetătii, vineri în jurul orei 14.00. Eram cu soţul meu în magazinul de la Orange când un strigăt înfricoşător s-a auzit pe stradă.

banner

Eu am rămas înlemnită în cladire, soţul a ieşit. O femeie era întinsă pe jos, lângă ea un leu ornamental. Strigătul acela înfricoşător venise de la fiica femeii. Oamenii erau stupefiaţi, se uitau şocaţi şi nu ştiau ce se întâmplase. După o perioadă ne-am dat seama ca un ornament grotesc căzuse în capul femeii. Fata striga printre lacrimi: „Chiar azi a trebuit să schimbăm cardul, chiar azi…..!”. Lumea privea de la depărtare, un medic i-a luat pulsul spunând că este neregulat, alţi medici rezidenţi i-au făcut masaj cardiac. Chiar de la începutul celor întâmplate s-a sunat la salvare, chiar soţul meu a sunat, dar salvarea nu a venit. Am ieşit din imobilul în care mă aflam, mă uitam la femeia căzută pe trotuar de la depărtare, şocul era prea mare, faţa nu i-o vedeam… dar acolo pe trotuar o femeie se zbătea între viaţă şi moarte şi nimeni nu venea să o ajute. Salvarea trebuia să sosească, dar aceasta a venit după 15 minute aproximativ. Dacă veneau pe jos cu targa pe B-dul Spitalelor ajungeau mai repede. Acestea s-au întâmplat pe strada Cetăţii şi în locul d-nei puteam fi eu sau soţul meu, oricare dintre noi sau d-ul Primar sau d-ul Şerban Sorin. Cu lacrimi în ochi ne-am urcat în maşină şi am plecat spre casă. Plângeam şi nu concepeam ca un om să moară pe stradă, precum un câine. Şocul a fost foarte mare eu şi soţul meu fiind foarte marcaţi. În clipele acelea am simţit o mare înverşunare, o mare indignare faţă de autorităţile locale, Primărie şi instituţiile sale. S-a schimbat pavajul de pe strada Cetăţii, s-a pus piatră cubică care probabil este scumpă, dar nimeni nu s-a uitat şi în sus să vadă că lipsesc 5-6 ornamente (cap de leu) de pe această clădire şi să-şi pună întrebarea dacă aceştia prezintă un pericol pentru cei care vor păşi pe această piatră cubică şi, ca urmare, cineva a murit pentru incompetenţa autorităţilor”.
Un alt cititor ne scrie: „Având în vedere că Sibiul este un oraş unde centralele termice de cartier nu mai funcţionează şi unde fiecare proprietar are centrală proprie de apartament, iar pe lista de taxe noi, proprietari, plătim numai apa rece consumată pentru care fiecare proprietar are contoare pentru consum şi salubritate, vă rugăm să luaţi măsura ca SC Apă-Canal şi firma de salubritate să ne întocmească facturi, aşa cum şi E-ON Gaz o face. Ne-am săturat de totul la comun. Nu mai vrem să trăim ca în comunism. Mai mult decât atât, suntem furaţi lună de lună de aşa-zişi administratori, de preşedinţi şi cenzori care nu fac nimic şi pe care noi trebuie să-i plătim, pentru că aşa reglementează Legea 230/2007 legea asociaţiilor de proprietari. Asociaţile de proprietari au personalitate juridică, dar nu sunt controlate de nimeni, Primăria nu are personal specializat. Noi, proprietarii, suntem la mâna acelor hoţi care ne fură, pe care îi îmbogăţim, care îşi construiesc vile, îşi cumpără maşini tari, se folosesc de banii noştri, alteori pleacă cu bani cu tot în străinătate, iar noi plătim a doua oară taxele.
Din alt punct de vedere, de ce facem noi servicii acestor firme, dacă tot încasează metrul cub de apă cu 3 lei şi gunoiul cu 5,5 lei, atunci să plătească oameni pentru citirea contoarelor şi pentru încasarea facturilor, aşa cum procedează şi cei de la gaz”.
Un cititor este nemulţumit de starea drumurilor: „Se poate ca pe strada Şoimului în spate la Petromul de pe Milea, să nu mai amenajeze nimeni această stradă de vreo trei ani încoace? Dacă se poate să vină cineva să vadă această stradă cum aratăl, sigur s-ar face ceva şi pe la noi pe stradă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Ateliere de prelucrare a lemnului, în Muzeul ASTRA

Muzeul ASTRA organzează în perioada 9-12 august, între orele 10-13, 14-18, evenimentul "Copac.Lemn. Animă ASTRA!". Acesta va avea loc...
spot_img

Știri pe același subiect