27.3 C
Sibiu
vineri, august 12, 2022

Cuvinte pentru un om adevărat – prof. dr. Corneliu Bucur

Cele mai citite
banner
banner
banner
banner

    Nu trebuie aşteptate împrejurări, aniversări, comemorări pentru a vorbi de prof. dr. Corneliu Bucur, întrucât, de ani mulţi, Domnia Sa a intrat în profilul cultural de neşters, intangibil al Sibiului, oraş de însemnătate majoră în civilizaţia şi cultura românească şi internaţională. Fac precizări în ceea ce priveşte prsonalitatea complexă a lui Corneliu Bucur. Este un izvor de prospeţime sufletească, care a dăruit în prodigioasa-i activitate, de nenumărate ori, o mare adâncime cristalină, cu o putere spirituală inegalabilă şi o strălucire de foc, păstrată nestinsă în vatra străbună a culturii.

banner

    Este adevărat! Toate lucrurile mari se fac cu jertfe mari. Este ceea ce de mulţi ani face Corneliu Bucur! Şi mă întreb ce s-ar alege din ţara noastră, dacă toţi ne-am retrage de pe teren, căutând să ne apărăm numai interesele trecătoare… Azi, stilului ardent, mobilizator şi constructiv i-a luat locul stilul zeflemitor, băşcălios, specific „Academiei Caţavencu”.
    Omul Corneliu Bucur – personalitate reprezentativă a spiritualităţii naţionale şi poate, chiar, universală, care printr-o muncă asiduă, de peste patru decenii, a adunat importante însemnări din locurile, pe unde a călătorit, străduindu-se să înmănuncheze texte, imagini şi întâlniri cu personalităţi ale culturii de pe mapamond, inspirându-i, astfel, nenumărate creaţii, pentru care are har şi vocaţie. A adunat, a reconstituit, a restaurat şi a valorificat expoziţional un patrimoniu, fără egal în lume, care vorbeşte despre geniul tehnic al poporului nostru, patrimoniu care a inspirat UNESCO, să instituie un premiu internaţional, botezat după locul, ce-l adăposteşte, „Dumbrava Sibiului”.

Dr. Gheorghe Telea Bologa

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Articolul precedentCe şi cum să mâncăm de sărbători
Articolul următorÎl cauţi?
spot_img
- Produs în Sibiu- campaniespot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Piața imobiliară a crescut, iar prețul mediu de vânzare a locuințelor a trecut de pragul de 100.000 de euro

Locuințele din România au continuat să se scumpească în 2022, ajungând la niveluri ale prețurilor fără precedent, ca urmare...
spot_img

Știri pe același subiect