17.9 C
Sibiu
vineri, septembrie 22, 2023

Am dat amenzi împreună cu polițiștii

Cele mai citite

M-am urcat în duba polițiștilor cu zâmbetul pe buze! Fără niciun regret sau remușcare, am mers cu duba polițiștilor să îi vânăm pe șoferii indisciplinați.

Am participat (de pe margine) la acțiunea ”Blocada”, în care 27 de polițiști rutieri au verificat peste 200 de autovehicule. Mi-am dat seama că ochiul unui polițist este bine format și ”vânează” șoferii indisciplinați după instinct. Instinctul a fost unul precis, căci în doar câteva ore s-au dat 150 de sancțiuni și au fost reținute 23 de permise de conducere.

banner
banner
banner
banner

Aș minți dacă nu aș recunoaște că m-am simțit fraternizând cu polițiștii. Pentru că am conștientizat că pe drumurile noastre ca-n palmă trebuie să conducem și să fim atenți de două ori: o dată pentru tine și încă o dată pentru cel de pe contrasens.

Dramaticele accidente ce s-au produs în ultimele săptămâni atât în Sibiu, cât și în restul țării, m-au făcut să mă gândesc dacă sunt pregătită dă ”dau de carnet” și dacă prezint siguranță pentru ceilalți participanți la trafic.
Oamenii de pe grupurile unde se anunță ”locația gaborilor” nu fac decât să crească numărul accidentelor, să le ofere ocazia celor care merită prinși, să scape. Aceștia îi ajută involuntar pe posibilii criminali, zic eu.
O sumă frumușică s-a strâns ieri, mai exact 40.000 de lei. De asemenea, au fost retrase 11 certificare de înmatriculare.

”S-au desfășurat activități pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente în cadrul planului de măsuri Blocada, ocazie cu care în trafic încercăm să-i găsim pe cei se urcă la volan după ce consumă băuturi alocoolice sau droguri, dar și pe cei care nu respectă regimul legal de viteză”, spune pentru ziarul Sibiu100%, Inspector principal Ionuț Natea, Poliția Rutieră Sibiu.

Are legătură Blocada cu accidentele din săptămânile trecute?

”Nu. Este o activitate pe care o realizăm în cadrul unui program. Astfel de activități în care sunt implicate efective mărite se desfășoară periodic”, ne mai transmite Ionuț Natea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
Ultimele știri

FOTO: Egal cu un om în plus: FC Hermannstadt – FCSB 2-2

FC Hermannstadt și FCSB au terminat la egalitate, 2-2, într-o partidă în care sibienii avut un jucător în plus...
spot_img
Shortcode field is empty!

Știri pe același subiect