24.1 C
Sibiu
sâmbătă, iulie 2, 2022

Campanie pentru sănătatea orală

Cele mai citite
banner continental
banner continental
banner continental

în perioada 12-30 septembrie 2011 se va desfăşura CAMPANIA DE INFORMARE A POPULAŢIEI PRIVIND SĂNĂTATEA ORALĂ, avand mesajul: Obiceiuri sănătoase pentru dinţi sănătoşi, campanie prilejuită de celebrarea Zilei Mondiale a Sănătăţii Orale la 12 septembrie 2011.
Afecţiunile orale reprezintă o problemă majoră de sănătate publică, având un cost social şi economic considerabil (Dr. Margaret Chan, Director General OMS).
Neglijate şi netratate la timp, ele pot fi punctul de plecare a unor probleme grave de sănătate a organismului.
Caria dentară rămâne cea mai frecventă boală cronică la nivel mondial, care afectează copiii, adulţii şi persoanele în vârstă şi are un impact semnificativ asupra bunăstării şi performanţelor de zi cu zi. Din păcate, de multe ori, prima vizită la medicul dentist este corelată deja cu necesitatea unui tratament stomatologic, situaţie care are prejudicii semnificative pentru dantură şi dezvoltarea maxilarului.
Caria dentară şi afecţiunile orale pot fi în mare măsură prevenite prin măsuri simple şi eficiente. Cu toate acestea, chiar şi măsuri simple, cum ar fi igiena orală zilnică cu o pastă de dinţi fluorurată, nu sunt încă o practică comună peste tot şi pentru toţi.
Promotorii campaniei sunt: Ministerul Sănătăţii, INSP, CNEPSS şi CRSP Iaşi.
Parteneri în realizarea campaniei: Administraţia Publică Locală/Centrală, Inspectoratele şcolare judeţene, Cabinete medicale şcolare şi de familie, Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană Organizaţii neguvernamentale, mass – media.
Scopul campaniei este de a promova practicile comportamentale preventive atât la nivel individual cât şi la nivelul comunităţii, prin sensibilizarea populaţiei generale cu privire la importanţa sănătăţii orale şi a factorilor de risc care pot afecta sănătatea orală. Se urmăreşte de asemenea sensibilizarea părinţilor privind importanţa cariei dentare la copii şi ameliorarea sănătăţii orale prin adoptarea comportamentelor sănătoase în familie precum şi îmbunătăţirea utilizării măsurilor eficiente de prevenţie, atât la nivel individual cât şi la nivelul comunităţii.

banner FITS
banner FITS
banner FITS
banner continental

Obiectivele generale ale acestei campanii sunt:
 Creşterea numărului de persoane din grupul ţintă informate privind importanţa sănătăţii orale şi riscurile neglijării acesteia;
 Creşterea numărului de persoane care adoptă comportamente sănătoase în vederea menţinerii sănătăţii orale;
 Formarea unor deprinderi sănătoase şi încurajarea tratamentului precoce al potenţialelor probleme dentare, pentru a evita îngrijirile tardive, mai dificile şi mai costisitoare.

în vederea realizării acestor obiective se va avea în vedere diseminarea de informaţii privind afecţiunile orale şi factorii de risc care contribuie la producerea acestora şi transmiterea de recomandări pentru populaţie în vederea menţinerii sănătăţii orale, afişarea de postere, distribuirea de pliante, discuţii interactive, lecţii teoretice şi demonstraţii practice la clasele de elevi cu tematică specifică, de către specialişti şi studentii Asociatiei Hipocrates Sibiu in mai multe scoli din Sibiu, distribuirea de materiale promotionale ( pasta de dinti, perii de dinti, creioane si sepci – o parte din acestea fiind furnizate de Asociatia Papageno Hermannstadt prin donatie).

Toate aceste informaţii sunt postate pe site-ul D.S.P. Sibiu (www.dspsibiu.ro).

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele știri

Dans aerian și muzică simfonică, la final de FITS, în Piața Mare

FITS se apropie cu pași repezi spre finalul ediției 2022. Evenimentul va aduce în ultima seară un spectacol inedit....
spot_img

Știri pe același subiect