15.2 C
Sibiu
vineri, mai 17, 2024

O nouă generaţie de boxeri sibieni

Publicitate

spot_imgspot_imgspot_img

Publicitate

Cele mai citite
Publicitate

Box4Lucian Casian, Gheorghe Greuruş, Adrian Bleoca, Sebastian Rânjeu, Robert Zelc, Adrian Panait, Marius Lăcătuş, Narcis Lăcătuş, Fetti Paraschiva, Irina Stoica, Alexandru Cociu, Marin Sergiu, Sorin Ungureanu şi Horaţiu Crăciun. Numele celor mai importanţi boxeri sibieni antrenaţi de către Emil Bihoreanu de-a lungul timpului. Luptători care au cucerit medalii naţionale şi internaţionale. Ei au ajutat boxul să fie în prim-planul sportului sibian, în fiecare an. Cel mai bun exemplu este Fetti Paraschiva, multiplă campioană naţională, argint european şi bronz mondial.

„Eu nu o să mă satur niciodată de box! Dragostea pentru acest sport mă ţine şi în continuare”

După o carieră de peste 25 de ani în boxul sibian, şi privind modul incredibil în care arată sala de box, te-ai gândi că Emil Bihoreanu s-a săturat şi el să mai facă performanţă în asemenea condiţii oribile. Din contră, tehnicianul are un plan total opus la ce s-ar gândi oricine intră în sala de box. Emil Bihoreanu doreşte să scoată noi campioni. Campioni, care în viitor, să îi înlocuiască pe cei mai buni luptători din acest moment, Irina Stoica şi Horaţiu Crăciun. Ambii, sportivi de 28 de ani. Numele celor mai tineri este Ionuţ Budu (născut 2004), Lucian Lăcătuş (n.2004), Robert Ciobanu (n.2002), Nicolae Rântea (n.2001), Laurenţiu Plenci (n.2000) şi Raul Andrei Duca (n.2000). Bihoreanu are un număr extrem de mic de unde alege, deoarece „sala îi face să renunţe pe majoritatea”. „Avem 5-6 copii cu care pregătim schimbul de generaţie,”, spune antrenorul.


„Sunt mulţi copii şi părinţi care odată ce aud de box se gândesc imediat la bătaie….nu este deloc aşa”
Tehnica este elementul pe care Emil Bihoreanu pune accent cel mai mult. De la sportivii săi, acesta îşi doreşte ca ei să lucreze cât mai mult pe tehnică, pentru a învăţa să nu primească pumni, să poată să se apere, şi să riposteze. „Sunt mulţi copii şi părinţi care odată ce aud de box, se gândesc imediat la bătaie….nu este deloc aşa. Boxul nu este bătaie! Boxerii mei trebuie să înveţe să nu primească pumni, să nu fie loviţi. Să judece. Ei învaţă să blocheze, să eschiveze lovitura”.
„Boxul te căleşte în viaţă fiindcă trebuie să munceşti ca să ajungi sportiv de performanţă”
Este cunoscut faptul că sportul aduce beneficii celor care îl practică. Boxul nu este o excepţie de la regulă, iar practicarea acestei discipline are beneficii pe termen lung, precum mărturiseşte şi antrenorul. „Boxul te căleşte în viaţă fiindcă trebuie să munceşti ca să ajungi un sportiv de performanţă. Trebuie să transpiri. Prin ambiţie şi voinţă te poţi depăşi. Astfel, când ajungi adult, boxul te ajută să treci mai uşor peste greutăţi”.
„Eu nu vreau numai să scot campioni, vreau şi ca elevii mei să aibă o educaţie”
Ne întrerupe un băiat de 17 ani, în timpul interviului, cerând o ţigară. Antrenorul Bihoreanu nici nu vrea să audă…”lasă-te te rog de ţigări”, îi spune acestuia. Accentul pe educaţie este lucrul pe care tehnicianul îl menţionează cel mai des. „Eu nu vreau numai să scot campioni, vreau şi ca elevii mei să aibă o educaţie. Şcoala este pe primul loc, boxul pe doi. Aşa că fiecare trebuie să îşi vadă şi de şcoală… De la boxerii mei, vreau să văd că au ajuns cineva în viaţă. Mă bucur când şi după atâţia ani, mă sună foşti sportivi din Anglia, Germania, Olanda sau Spania”, a declarat antrenorul Emil Bihoreanu.

Publicitate

Publicitate

spot_img

Publicitate

spot_img
Ultimele știri

Un bărbat a luat gripă aviară de la o vacă

Gripa aviară înalt patogenă A(H5N1), care se răspândește în întreaga lume din 2020, a fost transmisă de la o...

Locuri de muncă

spot_img

Știri pe același subiect